Afbeelding

Fietsdriedaagse in Vlagtwedde

Algemeen

VLAGTWEDDE - Fietsliefhebbers kunnen dit jaar, ondanks alle coronamaatregelen, toch aan hun trekken komen. 

De 37e editie van de traditionele fietsdriedaagse in Vlagtwedde staat namelijk voor maandag 9 augustus, dinsdag 10 augustus, woensdag 11 augustus en donderdag 12 augustus (inhaaldag) op het programma. Er is een korte route van ongeveer 20 kilometer en een lange route van zo’n 40 kilometer. De start is dagelijks tussen 15.00 en 18.00 uur achter Partycentrum Rendering aan de Schoolstraat 8 in Vlagtwedde.

,,De uitdaging voor ons is om telkens andere routes te maken, want dit is leuk voor de deelnemers. Ons record aantal deelnemers bedraagt 455 en mag wat ons betreft best verbroken worden’’, zegt Henk Opheikens namens de organisatie. De routes staan in een boekje, zodat ze ook bewaard kunnen worden en de routes ten allen tijde gefietst kunnen worden. Elke deelnemer krijgt na 3 routes te hebben gefietst een herinnering mee naar huis. Ook is er een verloting en elke avond een traktatie.

Deelname bedraagt €5,- voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen €2,50. Vanwege de coronamaatregelen moet er gepast worden betaald en ook moeten deelnemers een pen meenemen. Voor vragen kan men terecht bij Henk Opheikens via 0599-313272.