Afbeelding

Cursus ‘Politiek bewust, politiek actief’ in Westerwolde

Algemeen

SELLINGEN - Inwoners van 18 jaar en ouder uit de gemeente Westerwolde kunnen zich aanmelden voor een cursus ‘Politiek bewust, politiek actief’. 

Tijdens de cursus leren zij hoe de lokale politiek werkt en hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. De gemeente Westerwolde hoopt hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden. Deelname is gratis. 

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. De thema’s zijn introductie en kennismaking, de gemeente (hoe zit de gemeente in elkaar), de gemeenteraad (wat zijn de taken en rollen van raadsleden), training effectief debatteren en gemeentefinanciën. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers ontmoeten lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Tot slot wonen de deelnemers een raadsvergadering bij. 

Aanmelden
ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, verzorgt de cursus. De cursus is op dinsdagavond om 19.30 uur, op 21 en 28 september, 5, 19 en 26 oktober. Het is nog niet bekend of de cursus digitaal of fysiek wordt gegeven. Dat hangt af van de coronamaatregelen. Inwoners die mee willen doen kunnen een mail met daarin eventueel hun motivatie sturen naar de griffie van de gemeente Westerwolde via griffie@westerwolde.nl. Er is plek voor maximaal 30 personen. Bij meer aanmeldingen wordt gekeken naar de motivatie om mee te doen. Aanmelden is mogelijk tot 23 augustus.