Een eerdere bijeenkomst over duurzame energie werd goede bezocht.
Een eerdere bijeenkomst over duurzame energie werd goede bezocht. (foto: VPBGK)

Enquête duurzame energie in Gasselte en Kostvlies

Algemeen

GASSELTE/KOSTVLIES - De Vereniging Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies vraagt inwoners van Gasselte-Kostvlies om mee te denken over het vormgeven van duurzame energie in de toekomst. ,,Dit onderwerp gaat ons immers allemaal aan”, aldus Arjan Luis van VPBGK. 

,,Sommige energieprojecten uit het verleden hadden we liever anders gezien. Die kunnen we niet meer terugdraaien. Om ons mooie Drenthe te behouden voor onze kinderen en kleinkinderen zoeken we naar nieuwe invullingen en minder energiegebruik. In 2030 moet Drenthe een kwart van zijn energie duurzaam opwekken. Dat gaan we met zijn allen doen. En we houden zelf de regie”, zegt Luis. 

Op de goed bezochte informatiebijeenkomst over duurzame energie in 2020 in Dorpshuis De Trefkoel bleek dat Gasselte-Kostvlies wil verduurzamen. Aan het eind van de avond heeft een groep enthousiaste inwoners zich gemeld om te onderzoeken hoe dit het beste voor Gasselte en Kostvlies opgepakt kan worden. De eerste stap in dit onderzoek is een enquête: Duurzame energie Gasselte-Kostvlies. 

,,De inwoners kunnen bijdragen aan een toekomst met duurzame energie via bijvoorbeeld energiebesparing, door mee te denken en te participeren in lokale projecten voor het opwekken van duurzame energie. De input is belangrijk: frisse ideeën zijn nodig over hoe energieverbruik en opwekking in Gasselte-Kostvlies kan verduurzamen. Bovendien helpt inbreng van de inwoners ervoor te zorgen dat oplossingen van de toekomst worden gedragen door de bevolking”, vertelt Luis. ,,Met de enquête wordt de huidige situatie ten aanzien van energie geïnventariseerd. Ook vragen we de inwoners om mee te denken over hoe de toekomst voor Gasselte-Kostvlies met duurzame energie wordt vormgegeven.”

De uitkomsten van het onderzoek worden door Plaatselijk Belang gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst. De uitkomsten zullen de basis vormen voor verdere plannen voor een duurzame toekomst voor Gasselte-Kostvlies. Meer informatie is te vinden op gasselte-kostvlies.nl.