Wethouder Henk Zwiep van Borger-Odoorn moedigt inwoners die in aanmerking komen aan om subsidie aan te vragen. (foto: gemeente Borger-Odoorn)
Wethouder Henk Zwiep van Borger-Odoorn moedigt inwoners die in aanmerking komen aan om subsidie aan te vragen. (foto: gemeente Borger-Odoorn)

Huiseigenaren in Aa en Hunze en Borger-Odoorn kunnen woning energiezuiniger maken

Algemeen

AA EN HUNZE/BORGER-ODOORN - De gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn gaan huiseigenaren helpen om hun woningen energiezuiniger te maken.

Door een vernieuwde subsidie van maximaal 4.000 euro krijgen huiseigenaren de kans hun huizen te isoleren, te voorzien van HR++ glas of zonnepanelen te installeren. De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is beschikbaar voor inwoners van Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg. De gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijk samenwerkingsverband van het Rijk, de provincies Drenthe en Overijssel en gemeenten.

Een duurzamer huis zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort. Om te zorgen dat iedereen die in aanmerking komt een vliegende start kan maken, biedt Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs. Zij kunnen kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden. Er zijn wel enkele criteria: het huis staat in een van de deelnemende gemeenten, de aanvrager is eigenaar van een woning en woont er zelf, het verzamelinkomen is niet hoger dan 52.671 euro per jaar en de subsidie is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.

De subsidie is aan te vragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij dient een offerte of een factuur worden bijgevoegd. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn. De huiseigenaar komt misschien in aanmerking voor nog meer subsidies. Huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken kunnen de subsidie aanvragen via www.regiodealzodrenthe.nl of bellen met het Drents Energieloket: 085 - 792 01 58.