Enkele deelnemers van de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen)
Enkele deelnemers van de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen)

Verah-Lynn en Annemijn winnen voorleeswedstrijd in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Verah-Lynn Deelstra van OBS de Hagenhof en Annemijn van Hal van CBS de Anne de Vries zijn de regionale voorleeskampioenen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Stadskanaal.

Verah-Lynn en Annemijn zijn twee van de in totaal zeventien regionale voorleeskampioenen die in één van de twee halve finales mogen strijden om een finaleplek. De acht winnaars van de halve finales gaan door naar de provinciale finale op woensdag 17 april in vanBeresteyn in Veendam, met het voornemen om daar Groninger Voorleeskampioen te worden. Beide dames zijn gekozen door de jury die bestond uit burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal, voorleesmedewerkster Truus Smit en Leven Lang Leren-expert Leonie Ronde.

De Groninger Voorleeskampioen mag de provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 22 mei in Utrecht. Daarin strijden twaalf provinciale voorleeskampioenen om de titel van Nationale Voorleeskampioen 2024. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken, met als doel om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.