Wethouder Goedhart Borgesius spreekt de leerlingen van CBS De Höchte in Alteveer toe. (foto: gemeente Stadskanaal)
Wethouder Goedhart Borgesius spreekt de leerlingen van CBS De Höchte in Alteveer toe. (foto: gemeente Stadskanaal)

Vier scholen in Stadskanaal strijden mee in E-waste race

Algemeen

STADSKANAAL -Vier basisscholen in de gemeente doen tot en met 19 oktober mee met de E-waste Race. De St. Antoniusschool in Musselkanaal, CBS De Rank in Onstwedde, CBS De Höchte in Alteveer en SBO De Baldakijn in Stadskanaal strijden tegen elkaar en andere basisscholen uit buurgemeenten Veendam, Pekela en Borger-Odoorn. 

De race is donderdagmiddag officieel van start gegaan met een kick-off op basisschool De Höchte. Wethouder Goedhart Borgesius van Stadskanaal heeft de kinderen verteld over het belang van het recyclen van elektronisch afval en hoe dat in de gemeente wordt gedaan. De tien deelnemende scholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval, oftewel e-waste. Dit doen zij door klein elektronisch afval in te zamelen, zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie. Elektronisch afval is kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje of laptop maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters.

Inwoners van de gemeente Stadskanaal kunnen tot en met 19 oktober hun elektronisch afval makkelijk en gratis thuis laten ophalen. Dit doen ze door elektronisch afval online aan te bieden op www.ewasterace.nl. Door klein elektronisch afval apart in te leveren, zorgt men ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en kunnen de grondstoffen opnieuw gebruikt worden.

De winnende groep gaat op schoolreis naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.