(foto: Biblionet Groningen/Marleen Annema)
(foto: Biblionet Groningen/Marleen Annema)

Werkpraat start in Bibliotheek Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Inwoners van Stadskanaal met vragen over (ander) werk of scholing kunnen sinds kort terecht bij Werkpraat, een gratis inloopspreekuur dat elke woensdag van 10.00 tot 14.00 uur plaatsvindt in de bibliotheek in Stadskanaal. 

Ervaren loopbaancoaches staan bezoekers persoonlijk te woord. Ze geven antwoord op vragen en helder advies. Werkpraat komt voort uit een samenwerking van Biblionet Groningen, de gemeente Stadskanaal en Het Noorden werkt door. Samen willen zij meer inwoners bereiken en vooruit helpen die vragen of twijfels hebben of vastlopen op weg naar (ander) werk en scholing. Werkpraat is kosteloos voor bezoekers, persoonlijk en op een goed bereikbare locatie. 

Deze eerste Werkpraat is een pilot. Als Werkpraat aanslaat overwegen zij meer locaties en tijdstippen. Het Noorden werkt door ondersteunt Werkpraat met haar loopbaancoaches en bijdragen aan de organisatie en de kosten. Mede-initiatiefnemer Gerben Zijlstra, adviseur van Het Noorden werkt, zegt hierover: ,,We willen dat de toegang tot werk en scholing zo laagdrempelig mogelijk wordt. Op die manier krijgen mensen kansen die ze ook kunnen pakken. Goed om te weten is dat Werkpraat onafhankelijk is. De loopbaancoaches richten zich op de persoon die ze spreken en gaan daar vertrouwelijk mee om.’’

Het Noorden werkt door helpt inwoners van Drenthe, Friesland en Groningen die vastlopen in de zoektocht naar (ander) werk passend werk en geschikt personeel. Dit samenwerkingsverband van de Regionale Mobiliteits Teams van de drie noordelijke provincies werkt nauw samen met diverse partijen als gemeenten, SW-bedrijven, onderwijs, vakbonden, MKB en UWV. Meer informatie is te vinden op hetnoordenwerktdoor.nl.