Afbeelding

Expositie Marjo Bolt in Bibliotheek Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Marjo Bolt-Kapma uit Stadskanaal exposeert van 1 maart tot 1 mei haar keramiek kunstwerken in Bibliotheek Stadskanaal. 

Ruim 22 jaar geleden is ze begonnen met het volgen van cursussen. Eerst draaien en later een paar keer een basiscursus handvormen ofwel boetseren. Momenteel werkt Marjo Bolt veel in het open atelier van SKVS De Pauw in Stadskanaal of in haar eigen atelier. ,,Ik heb geen voorkeur voor bepaalde thema’s, technieken of stijlen. Mijn werk ontwikkelt zich tijdens het proces zodat het resultaat soms anders wordt dan tevoren bedacht. Dat vind ik het leuke en spannende ervan. Het is steeds weer een uitdaging om iets wat moeilijk lijkt toch voor elkaar te krijgen. Dat geeft me veel voldoening. Ook vind ik het uitdagend om in mijn werk iets te leggen dat kijkers stemt tot nadenken of bezinning. Iets symbolisch bijvoorbeeld of iets waarbij je je fantasie kunt laten werken.’’

De afgelopen jaren heeft Bolt op verschillende plekken geëxposeerd: in het gemeentehuis van Stadskanaal, in de Rabobank en ook in de bibliotheken van Onstwedde en Ter Apel was haar werk te bewonderen. Van oktober tot en met december 2012 heeft ze een expositie gehad in Winschoten in galerie S10; extra bijzonder, omdat ze daar geboren is. Tegenwoordig heeft zij een permanente expositie van klein werk in woonzorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal op de vierde verdieping.

De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. Enkele werken zijn te koop.