De nieuwe aula van Uitvaartcentrum Maarsstee in Stadskanaal biedt plaats aan 99 personen. (eigen foto)
De nieuwe aula van Uitvaartcentrum Maarsstee in Stadskanaal biedt plaats aan 99 personen. (eigen foto)

Uitgebreid Uitvaartcentrum Maarsstee houdt open dag

Algemeen

STADSKANAAL – Uitvaartcentrum Maarsstee van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal (NUV) heeft een flinke metamorfose ondergaan. 

Bij het pand aan de Vlaanderenlaan in Stadskanaal is een nieuwe aula met 99 zitplaatsen aangebouwd. Verder is er een aparte koffiekamer gecreëerd en zijn twee extra 24-uurskamers gerealiseerd, naast de drie kamers waarover het uitvaartcentrum al de beschikking had. ,,Dit komt mede doordat de technische crematie de laatste jaren in opkomst is: de uitvaartplechtigheid wordt op een andere plek gehouden dan de crematie. Door de aula en koffiekamer van elkaar te scheiden is het in de praktijk veel makkelijker werken en kan de familie even de tijd voor zichzelf hebben’’, zegt uitvaartverzorger en administrateur/beheerder August van Zon. 

Tijdens de verbouwing is ook meteen de verdere verduurzaming van het gebouw meegenomen. ,,We hadden al zonnepanelen, maar nu kunnen we ook via de airco verwarmen. Het is allemaal wat moderner geworden. De laatste verbouwing was ook alweer twintig jaar geleden, dus een update was wel nodig.’’ Voor de verbouwing zijn lokale ondernemers benaderd. ,,Dat is een bewuste keuze geweest. Je draagt bij aan werkgelegenheid binnen de gemeente. De samenwerking is prima verlopen.’’

Open dag
Mensen die het resultaat graag willen bekijken kunnen op zaterdag 21 januari langskomen tijdens een open dag. Tussen 10.30 en 16.00 uur zijn diverse bedrijven aanwezig die alle vragen kunnen beantwoorden, onder meer over rouwwagens, urnen, rouwdrukwerk en uitvaartverzorging. Ook staan er kisten die gewrapt zijn en mogen kinderen zelf een kist beschilderen. Verder worden alle bezoekers verwelkomd met warme chocolademelk met slagroom, glühwein en poffertjes.

.