Een impressie van hoe het uitvaartcentrum er na de nieuwbouw uit komt te zien. (ontwerp: Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing)
Een impressie van hoe het uitvaartcentrum er na de nieuwbouw uit komt te zien. (ontwerp: Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing)

Uitvaartcentrum Maarsstee gaat uitbreiden

Algemeen

STADSKANAAL – Uitvaartcentrum Maarsstee van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal (NUV) gaat vernieuwen. Het huidige pand aan de Vlaanderenlaan blijft bestaan en er wordt een nieuwe aula aangebouwd met twee extra 24-uurskamers. 

Het uitvaartcentrum beschikt al over drie 24-uurskamers. Ook komt er een interne verbouwing vam de keuken en koffiekamer. ,,Door deze verbouwing verwachten wij meer inkomsten te halen, zodat wij ons pakket gelijk kunnen houden en de contributie niet hoeven te verhogen’’, zegt uitvaartverzorger en administrateur/beheerder August van Zon. 

Met de uitbreiding krijgt Stadskanaal een uniek uitvaartcentrum voor de regio. ,,De afgelopen jaren is de technische crematie in opkomst. Dat houdt in: de uitvaartplechtigheid wordt op een andere plek gehouden dan de crematie. Dit is veel goedkoper voor nabestaanden.’’ Families willen de tijd nemen voor een uitvaart en niet op tijd staan. ,,Nu is het al zo dat families bij ons alle tijd hebben voor een afscheidsplechtigheid en nadien voor koffie/thee of een hapje en drankje. Wij hebben tijd voor de families en families staan niet op tijd.’’ 

De aula krijgt straks de beschikking over circa 100 zitplaatsen. ,,In de regio zijn er weinig plekken waar echt een uitvaart kan worden gehouden buiten het crematorium en de kerken om. Omdat wij kiezen voor lokale ondernemers – Groenewold Bouw realiseert de verbouwing en het ontwerp is gemaakt door Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing – kunnen wij bijdragen aan werkgelegenheid binnen de gemeente. Als de verbouwing klaar is zal er meer werk komen en dus ook voor mensen uit de regio.’’ 

De Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal hoopt de bouwwerkzaamheden eind dit jaar grotendeels klaar te hebben. Wie wil weten hoe de verbouwing vordert, kan dit volgen via www.nuv-stadskanaal.nl en de Facebookpagina.