De bakkers van toneelvereniging Vriendenkring bakten ruim 1600 oliebollen. (foto: Sjoerd Looijenga)
De bakkers van toneelvereniging Vriendenkring bakten ruim 1600 oliebollen. (foto: Sjoerd Looijenga)

Toneelspelers bakken ruim 1600 oliebollen voor goede doel

Algemeen

DROUWEN - Toneelvereniging Vriendenkring uit Drouwen kon op oudejaarsdag, na twee coronajaren, eindelijk weer in actie komen om het plaatselijke dorpshuis een financieel hart onder de riem te steken. 

Het was alweer voor de tiende keer dat de toneelspelers zich ook als oliebollenbakker manifesteerden. Al om 5.00 uur in de ochtend werd door een enthousiaste groep vrijwilligers de actie opgestart. Dat betekende allereerst het maken van vele kilo’s beslag, met of zonder rozijnen en krenten en natuurlijk volgens geheim recept. Na verloop van tijd kwamen de ballendraaiers in actie om de meest fraaie, maar vooral zeer smaakvolle baksels te maken en vanaf 10.00 kon het publiek terecht in het Meester Hekmanhoes om de bestelde oliebollen af te halen en alvast de kwaliteit te testen. 

Al snel was duidelijk dat de bewoners deze jaarlijkse ‘oudejaarsreünie’ de afgelopen jaren hadden gemist. Toen rond de middag ook de bestellingen in het buitengebied waren bezorgd kon de balans worden opgemaakt door de vereniging. Ondanks de hogere kosten voor onder andere olie en grondstoffen kan de penningmeester van het dorpshuis in Drouwen binnenkort een vette cheque tegemoet zien. De bollenbakkers veranderen in de loop van deze maand weer in toneelspelers. Op zaterdag 21 en 28 januari staan de jaarlijkse toneeluitvoeringen gepland. Toneelvereniging Vriendenkring speelt dan in het Meester Hekmanhoes in Drouwen twee éénakters, ‘Zeer geacht bruidspaar’ en ‘Wandelen’.