Afbeelding

Vriendenkring kiest voor twee kluchtige eenakters

Algemeen

DROUWEN - Toneelvereniging Vriendenkring in Drouwen heeft gemerkt dat de coronaperiode toch wel diepe sporen heeft nagelaten. 

Binnen de eigen gelederen viel het niet mee om de draad weer op te pakken. ,,Zo bleken er voor dit toneelseizoen in eerste instantie te weinig mannelijke spelers beschikbaar te zijn. Een wervingscampagne leverde uiteindelijk twee nieuwe spelers op. Daarmee waren er in totaal twaalf spelende leden beschikbaar.’’ Het bestuur, onder leiding van de nieuwe voorzitter Tanja Bode, besloot daarom om voor de jaarlijkse toneeluitvoeringen te kiezen voor twee eenakters: korte toneelstukjes van 15 tot 30 minuten lengte met humor en altijd een verrassende wending. ,,Door de beperking in tijd is de opbouw rechtlijniger en compacter dan een toneelstuk met meerdere bedrijven. Het biedt echter wel de mogelijkheid om een plot volwaardig uit te werken en om met een kleiner aantal spelers toch karakteristieke personages neer te kunnen zetten.’’ 

Vriendenkring heeft gekozen voor twee stukken van de schrijver Hans van Wijngaarden: ‘Wandelen’ en ‘Zeer geacht bruidspaar’. De eenakter ‘Wandelen’ gaat over de kwieke familie-wandelsportvereniging De Kieviten, die in training is voor de vierdaagse van Drouwen. De vrolijk uitgedoste en energieke wandelaars zitten echter met één probleem. Het oudste lid en oprichter van de vereniging kan het bijna moordlustige tempo van de andere leden niet langer bijbenen. Hij houdt de rest gewoon op en dat is ook niet de bedoeling. Slecht voor het imago van de vereniging maar wat is wijsheid? In ‘Zeer geacht bruidspaar’ wacht het gouden bruidspaar Klaas en Mien Vroegindewei op het traditionele bezoekje van de burgemeester. Die blijkt verhinderd en nu moet de nieuwe gemeentesecretaris Geert de Bruin de felicitaties maar overbrengen. Maar het loopt allemaal even anders en dan stapelen de vermakelijke misverstanden zich op.  

De jaarlijkse toneelavonden van Vriendenkring vinden plaats op zaterdag 21 en 28 januari in het Meester Hekmanhoes in Drouwen. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. De voorverkoop voor donateurs is op maandag 16 januari vanaf 19.00 uur in het dorpshuis. 

Maar eerst is er nog de jaarlijkse oliebollenactie op Oudejaarsdag. Bestellen kan via oliebollenactiedrouwen@gmail.com. De oliebollen kunnen ook bezorgd worden, afhalen in het plaatselijke dorpshuis kan op 31 december vanaf 10.00 uur. De netto opbrengst is traditioneel voor het Meester Hekmanhoes in Drouwen.