Afbeelding

Toneelvereniging Drouwen op mannenjacht

Algemeen

DROUWEN -  Mannen die toneel spelen, dat vroeger gedaan of dit altijd al van plan waren: opgelet. Toneelvereniging Vriendenkring in Drouwen is naarstig op zoek naar mannelijke spelers. 

In januari 2020 vond de voorlopig laatste opvoering plaats. Daarna vormde corona letterlijk de grote spelbreker. Vorig jaar strandde de laatste poging opnieuw door oplopende besmettingscijfers. Ondanks de aanhoudende dreiging van een nieuwe corona-uitbraak heeft het bestuur van Vriendenkring besloten om op woensdag 21 september de draad weer op te pakken. ,,Er is echter nog één probleem. Voor een evenwichtige rolverdeling zoeken we een aantal nieuwe enthousiaste mannelijke spelers uit de regio Drouwen. Omdat de keuze van een toneelstuk nauw afhangt van de beschikbare spelers willen we graag op korte termijn in contact komen met nieuwe mannelijke leden’’, aldus het bestuur. De minimale leeftijd is 16 jaar en voor de rest is een dosis enthousiasme de belangrijkste voorwaarde. Om mee te doen met deze voorstelling is ervaring niet nodig. Voor wie eerst een repetitie wil meemaken om een indruk te krijgen van toneel is dit altijd mogelijk. Aanmelden kan per mail via drouwenvriendenkring@gmail.com

De wekelijkse repetities in het Meester Hekmanhoes Drouwen starten weer op 21 september. De uitvoeringen staan gepland voor zaterdag 21 en 28 januari 2023. Tijdens de laatste ledenvergadering is Tanja Bode benoemd tot de nieuwe voorzitter van Vriendenkring. Ze volgt daarmee Roelof Rozenveld op, die nog wel als bestuurslid actief blijft.