Er waren diverse workshops in de vesting, waaronder kerstkaarsen maken naar eigen smaak. (foto: André Dümmer)
Er waren diverse workshops in de vesting, waaronder kerstkaarsen maken naar eigen smaak. (foto: André Dümmer)

Kerstmarkten herleven als vanouds in Bourtange

Algemeen

BOURTANGE - De kerstmarkten in de Vesting Bourtange zijn voor veel mensen een traditie. Dat is ook afgelopen weekend weer gebleken tijdens de eerste twee markten. 

Dat zegt vestingmanager Hendri Meendering. ,,Het is allemaal goed verlopen. Het was gezellig, druk, sfeervol. Kortom, erg geslaagd en eigenlijk weer als vanouds. Er was behoorlijk veel publiek en het was zelfs iets drukker dan we vooraf hadden ingeschat.’’ De Vesting Bourtange is momenteel helemaal in kerstsferen met kerstbomen op de vestingwallen, duizenden lampjes op de toegangsbruggen en de kerstboom die midden op het marktplein is geplaatst. De animo van standhouders om deel te nemen aan de markten is zo groot dat er zelfs gewerkt wordt met een wachtlijst. ,,De vesting staat drie weekenden vol staat met mooie kramen met de meest uiteenlopende kerstproducten en bijpassende versnaperingen. Oliebollen en glühwein ontbreken uiteraard niet en er is een levende kerststal.’’

De resterende kerstmarkten vinden plaats op 10, 11, 17 en 18 december. ,,De kerstboom staat inmiddels op het Marktplein en de meeste lampjes branden al, dus hopen we op nog twee gezellige weekenden met onze bezoekers.’’ Toegangskaarten zijn online te koop via www.bourtange.nl. ,,We raden bezoekers aan om vooraf kaarten te reserveren, zodat ze zeker weten dat ze op dat moment ook terecht kunnen op de markt en we bezoekers geen nee hoeven te verkopen.’’ Een kaartje kopen aan de kassa kan natuurlijk ook.