Afbeelding

Winterwandeling in Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - ReumActief en Fysiotherapie Musselkanaal organiseren in samenwerking met Dorpshuis MFA Noorderbreedte en Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen op zaterdag 17 december een Winterwandeling in Nieuw-Buinen. 

De Winterwandeling is de laatste wandeling van het vier seizoenen wandelcircuit in de Drentse Monden en Kanaalstreek. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 3, 5, 10 of 15 kilometer. Aan de 3 kilometer kunnen ook gebruikers van een rolstoel of rollator deelnemen en is gratis begeleiding toegestaan.

De routes van 5, 10 en 15 kilometer gaan onder meer door het Buinerhornse Bos. De deelnemers aan de 3 kilometer blijven op paden die geschikt zijn voor rolstoelen en rollators. Afhankelijk van de afstand kan er gestart worden vanaf het Dorpshuis in MFA Noordbreedte tussen 9.00 en 13.00 uur. Inschrijven kan via www.reumactief.info, na-inschrijving is mogelijk op de dag zelf vanaf 9.00 uur in MFA Noorderbreedte. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt €5,-, inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €3,- en zij worden na afloop op ranja getrakteerd. Bij na-inschrijving betalen volwassenen €6,- en kinderen €3,-. 

Ook in 2023
Deelnemers die in het bezit zijn van een stempelkaart moeten die voor de start in het Dorpshuis afgeven. Wandelaars die dit jaar aan drie van de vier wandelingen hebben deelgenomen, krijgen bij de Lenteloop in Musselkanaal op zaterdag 18 maart 2023 een leuke herinnering. Lukt het niet bij de Lentewandeling aanwezig te zijn, dan kan de herinnering ook nog bij één van de andere wandelingen in het circuit worden opgehaald. Naast de Lenteloop bestaat het vier seizoenen wandelcircuit in 2023 uit de Zomerwandeling op zaterdag 17 juni in Nieuw-Buinen, de Herfstwandeling op zaterdag 16 september in Jipsingboertange en de Winterwandeling op zaterdag 16 december in Valthermond. Van deze wandelingen worden de locaties nog bekend gemaakt.

Wie meer informatie wil kan op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur contact opnemen met Anita Sanders via 06-25312009 of info@reumactief.info.