Burgemeester Klaas Sloots en Johannes van Meerendonk verrichten gezamenlijk de openingshandeling. (eigen foto)
Burgemeester Klaas Sloots en Johannes van Meerendonk verrichten gezamenlijk de openingshandeling. (eigen foto)

Nieuw onderkomen Van Meerendonk Waterontharders geopend

Algemeen

STADSKANAAL – Het nieuwe pand van Van Meerendonk Waterontharders in Stadskanaal is klaar en daarom groots en feestelijk geopend. 

De openingshandeling is verricht door burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal en eigenaar Johannes van Meerendonk. En eigenlijk is het dubbel feest voor het bedrijf, want de waterontharders van Van Meerendonk zijn de enige in Nederland die het KIWA-certificaat hebben ontvangen. Dat betekent dat de toestellen gegarandeerd veilig drinkwater leveren zonder stroom.

Ruim zes jaar geleden zijn Johannes en Marnie van Meerendonk zich volledig gaan richten op de waterontharders van Delta. Eerst vanuit huis aan de Stationslaan, later in een bedrijfsruimte aan de Veenstraat. Maar ook die werd al snel te klein, waarna werd besloten te verhuizen naar een nieuw te bouwen pand aan de Tinnegieter in Stadskanaal. In samenwerking met bouwadvies en architectuur Paas + De Groot en aannemer Speelman werden de nieuwbouwplannen werkelijkheid. ,,In maart 2021 zijn we verhuisd en vanaf de eerste dag voelde het pand aan als een warme jas.’’ Het pand is gebaseerd op de kernwaardes van het bedrijf: transparant, zacht (zacht water) rond en helder. ,,Het is dus ook niet zo raar dat de vorm van het pand gebaseerd is op een waterdruppel, omdat water bij ons een hoofdrol heeft.’’

Inmiddels is het bedrijf nog verder gegroeid en zijn er nu ook vestigingen in Moergestel en Zwaag. ,,Maar we zijn er trots op het feit dat we in Stadskanaal ons hoofdkantoor hebben gevestigd.