Het natuurgebied Drouwenerzand. (foto: Heleen Haijtema)
Het natuurgebied Drouwenerzand. (foto: Heleen Haijtema)

Mondriaan Fonds steunt Into Nature voor talentvolle kunstenaars

Algemeen

BORGER-ODOORN - Buitententoonstelling Into Nature krijgt 25.000 euro van het Mondriaan Fonds voor een doorlopend programma in 2023 met talentvolle kunstenaars uit de noordelijke provincies. 

Van de 81 aanvragen heeft het Mondriaan Fonds 26 kunstpodia voor beeldende kunst een subsidie gegeven. Into Nature doet dit met een programma met talentvolle kunstenaars uit het noorden. De stichting is trots op deze toekenning, waarmee de al gemaakte plannen optimaal gerealiseerd kunnen worden. 

Het Mondriaan Fonds over Into Nature: ,,De commissie is positief over de artistieke en inhoudelijke visie, waarbij urgente thema’s worden geagendeerd via aansprekende kunstenaarspraktijken. De commissie waardeert de wijze waarop de organisatie zich heeft ontwikkeld vanwege de recente aanstelling van een nieuwe curator (artistiek leider Hilde de Bruijn) die er in de ogen van de commissie in slaagt inhoudelijke verdieping in de visie aan te brengen.’’

Het programma Talentvolle Kunstenaars is een onderzoeksprogramma van Into Nature voor beginnende kunstenaars met een procesgerichte of onderzoekende werkwijze, die daarnaast duidelijk affiniteit hebben met natuur of landschap. Binnen het programma daagt Into Nature de kunstenaars uit op locatie onderzoek te doen, om (nieuwe) denkmodellen over de natuur en het landschap beeldend te ontwikkelen en te experimenteren. In 2023 gaan drie kunstenaars aan de slag in het gebied van de gemeente Borger-Odoorn. Wie dat zijn maakt Into Nature dit najaar bekend.