Elke bezoeker kreeg bij aankomst een bloemenkrans aangeboden. (eigen foto)
Elke bezoeker kreeg bij aankomst een bloemenkrans aangeboden. (eigen foto)

Groei & Bloei Stadskanaal viert 60-jarig bestaan

Algemeen

MUSSEL - Met een themafeest ‘Flower Power’ vierde Groei & Bloei Stadskanaal onlangs het 60-jarig jubileum bij het Lindemeertje in Mussel. 

Het weer werkte goed mee, want het was een warme, zonnige dag. De leden werden meteen in de stemming gebracht met een bloemenkrans en een beker voorzien van de opdruk ‘60 jaar Groei & Bloei Stadskanaal’ voor thee of koffie die geschonken werd door Yuri en Yulia, twee Oekraïense vluchtelingen. Voorzitter Jac van Velsen hield een toespraak om iedereen welkom te heten: de regionale leden, bestuursleden van de andere Groningse regio’s en het overkoepelende bestuur van Groningen. 

De twee leden die 50 jaar (of langer) lid zijn waren afwezig, de leden die 25 jaar of 40 jaar (of langer) lid zijn kregen een bloeiende plant. In de twee tenten werd een film afgespeeld van het Flower Power-evenement in Woodstock, in de andere tent lag een brief van Prinses Beatrix, de beschermvrouwe van Groei & Bloei. Ook stonden er twee sterrenkijkers van Paul Feldbrugge, terwijl Diana Dekker de IVN Natuureducatie verzorgde met meerdere rondleidingen om het meertje met uitleg over de werking en eetbaarheid van diverse planten en boombladeren. Er was muzikale begeleiding met muziek uit de jaren ’60 en ’70, er werden bloemstukjes gemaakt en aan het eind van de middag was er een buffet. Tot slot was er een loterij waar bloemstukjes, een hortensia en diverse tuingereedschappen werden verloot.