Jan Hebers heeft na twintig jaar afscheid genomen als bestuurslid van voetbalvereniging Westerwolde.
Jan Hebers heeft na twintig jaar afscheid genomen als bestuurslid van voetbalvereniging Westerwolde.

Jan Hebers benoemd tot erelid vv Westerwolde

Algemeen

VLAGTWEDDE - Jan Hebers is bij zijn vertrek als voorzitter van voetbalvereniging Westerwolde benoemd tot erelid van de vereniging. Dat gebeurde maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering in de kantine. 

Na ongeveer twintig jaar bestuurslidmaatschap, waarvan diverse jaren voorzitter ad-interim en de laatste ruim twaalf jaar voorzitter, heeft Hebers besloten het wat rustiger aan te willen gaan doen. Onder zijn leiding heeft de vereniging een aantal grote veranderingen en vernieuwingen doorgemaakt. Zo werd ongeveer tien jaar geleden sportpark De Barlage compleet gerenoveerd en kon er door het afstoten van de velden in Bourtange in Vlagtwedde een nieuw kunstgrasveld worden gerealiseerd. Ook ondergingen zowel de kleedkamers als kantine een grootscheepse verbouwing, waardoor er nu met de nodige trots kan worden gesproken van een prachtig voetbalcomplex. Ook zorgde hij ervoor dat de vereniging momenteel een commissiestructuur kent, wat de organisatie bij tal van zaken ten goede komt. Bij dit alles was Hebers de kartrekker, die met tomeloze inzet er voor gezorgd heeft dat Westerwolde een meer dan volwaardig sportpark ter beschikking heeft en tevens een goede organisatiestructuur kent. Met zichtbare emotie nam Hebers zijn oorkonde, pen met inscriptie en een mooie bos bloemen in ontvangst. 

Hebers heeft de voorzittershamer overgedragen aan Gert Luijten. Mede door zijn voetballende zoons is Luijten de afgelopen jaren steeds nauwer bij de vereniging betrokken geraakt en maakte al een aantal jaren deel uit van de jeugdcommissie. De overige bestuursleden en de leden zijn blij dat er iemand binnen de club gevonden is die de leiding op zich wil nemen. Verder is Martin Boer benoemd als nieuw bestuurslid en heeft een functiewisseling plaats gevonden tussen vader en dochter Geukes. Erik Geukes gaat zich het komend jaar bezig houden met de verdere verduurzaming van het sportcomplex en Karolien Geukes is benoemd tot penningmeester. De komende tijd zal het bestuur streven naar een complete en passende functieverdeling binnen de organisatie.