Porre's Toen in Alteveer is op 28 mei het decor voor de Kunst werkT... in de tuin-middag. (foto: Geerte van den Wildenberg)
Porre's Toen in Alteveer is op 28 mei het decor voor de Kunst werkT... in de tuin-middag. (foto: Geerte van den Wildenberg)

Tuinmiddag brengt kunst naar buitengebied van Stadskanaal

Algemeen

ALTEVEER - Kunst werkt, altijd en overal. Stichting KunstwerkT NL brengt kunst dichtbij de mensen en doet dit op allerlei manieren, onder meer met de Mooie Muren in Stadskanaal, exposities en het organiseren van evenementen. 

Om de kunst ook in het buitengebied dichter bij de mensen te brengen, wordt aanstaande zaterdag een ‘Kunst werkT... in de tuin-middag georganiseerd in Porre’s Toen in Alteveer. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een podium met een grote diversiteit aan kunstuitingen. 

Street-artist PH1 gaat deze middag zijn werk op Mooie Keet 1 afmaken met een derde schildering. ,,Verder kunnen meer dan vijftig gedichtenhuisjes bewonderd worden en kunnen de bezoekers luisteren naar Oost-Groninger dichters die live voordragen uit hun eigen werk. Dit wordt afgewisseld met muziek van Ilona Smid, Bianca Holst en een houtblazerstrio’’, aldus de organisatie.

Beleeftuin
Verspreid over de tuin (zo’n 4.000 vierkante meter) staan objecten van Koen Kunstwerken en Ol Raive, speciaal ontworpen om op te gaan in het leven buiten. ,,Deze beleeftuin nodigt uit tot ronddwalen, genieten en neerstrijken.’’ Naast alle kunst, is er in Porre’s Toen ook veel te ontdekken aan natuur: broedende torenvalken, diverse vijvers, veel eetbare planten en prachtige vergezichten. Ook aan het innerlijk van de mens is gedacht, want achter het huis aan de Dwarsstukkerweg is een tuinterras ingericht waar heerlijke hapjes en drankjes worden geserveerd ‘Uit de keuken van De Porrepoele’.

Aanmelden kan via de website www.porrepoele.nl, deelname bedraagt 10 euro.