Er kon een cheque van 710 euro worden overhandigd aan de afvaardiging van de Julians Stichting.
Er kon een cheque van 710 euro worden overhandigd aan de afvaardiging van de Julians Stichting.

Geslaagde Moederdagactie Julians Stichting en De Schaapsberg

Algemeen

ZANDBERG - Moederdag 2022 was voor de vrijwilligers van Julians Stichting erg vroeg opstaan. 

Zij meldden zich al op tijd bij Partycentrum De Schaapsberg in Zandberg voor het rondbrengen van de Moederdagontbijtjes. De weken ervoor konden mensen de ontbijtjes bestellen, wat enorm goed werd opgepikt in Musselkanaal en omstreken. Er sloot zich ook een bedrijf aan (Velgsib uit Stadskanaal) die alle werknemers zondagochtend wilde verrassen met een ontbijtje. Ook zij leverden enkele chauffeurs die meehielpen met de verspreiding. 

,,Door de inzet van het bestuur, de vrijwilligers van de stichting én de hulp van Velgsib hebben we heel wat moeders mogen verrassen deze Moederdag. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat we zoveel ontbijtjes zouden verkopen, mede omdat de lockdown voorbij is en mensen weer bij elkaar op visite mogen. Maar het heeft ons in positieve zin verrast en zijn erg blij dat de actie wederom een mooi succes is geworden’’, aldus eigenaresse Anja Hartlief van De Schaapsberg. 

Uiteindelijk zijn met een team van 16 vrijwilligers 280 ontbijtjes klaargemaakt en rondgebracht. ,,De voorbereidingen en distributie waren goed voorbereid en alles is op het juiste adres terechtgekomen.’’ Trots zijn Martin en Anja dan ook op alle vrijwilligers die hebben meegeholpen. ,,Iedereen wist precies wat hij/zij moest doen en was erg enthousiast.’’ Van elk besteld ontbijtje gaat €2,- naar de Julians Stichting. Uiteindelijk komt het eindbedrag (inclusief giften) van de actie op €710,-. De actie werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Anja: ,,Hoe en wat het volgend jaar gaat worden zien we in de loop van volgend jaar, maar het lijkt toch echt wel een mooie traditie te worden.’’