Bij molen De Juffer worden de deelnemers verrast met een smakelijke pannenkoek.
Bij molen De Juffer worden de deelnemers verrast met een smakelijke pannenkoek.

Happen en stappen in Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen organiseert op Koningsdag, woensdag 27 april, een Hap & Stap Wandeltocht in en net buiten het dorp. 

De wandeltocht, die bij MFC de Spil begint, gaat onder andere langs de Leerkamer bij de kerk, waar de deelnemers getrakteerd worden op lekkere Syrische hapjes. Vervolgens gaat de tocht via natuurgebied De Oude Weer naar molen De Juffer, waar een volgende traktatie wacht: een lekkere pannenkoek. De wandelaars lopen via het Hunzepark naar de voetbalkantine op sportpark De Hunze, waar even uitgerust kan worden op het terras. Ook wordt daar de mogelijkheid geboden (actief) kennis te maken met Walking Football, een soort voetbal waarbij achter de bal aan gewandeld wordt en fysiek contact voorkomen moet worden. Uiteindelijk lopen de wandelaars terug naar MFC de Spil, waar eventueel onder het genot van een drankje nog even gezellig nagebabbeld kan worden. 

Voor inwoners die niet meer zo goed ter been zijn, is het mogelijk een aangepaste en/of kortere route te volgen. Voor kinderen kan de wandeltocht gecombineerd worden met een spannende puzzeltocht met allerlei leuke opdrachten en vragen. Omdat de wandeltocht op Koningsdag gehouden wordt, stelt de organisatie drie leuke prijzen  ter beschikking voor de groepen die het mooist in Koningsdagsfeer uitgedost zijn.

Opgave is mogelijk tot 22 april via info@dorpscoopdebrug.nl.