Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten en houdt daarom audities. (foto: Henk Drenth)
Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten en houdt daarom audities. (foto: Henk Drenth)

Orkest van de Veenkoloniën houdt audities

Algemeen

REGIO - Het Veenkoloniaal Symfonie orkest (VKSO), ook wel het Orkest van de Veenkoloniën genoemd, biedt een prachtige kans om samen te musiceren op hoog niveau. Het VKSO staat voor ambitie, verbinding en plezier. 

Het orkest staat onder leiding van Lubertus Leutscher en bestaat voor het grootste deel uit professionele musici, aangevuld met gevorderde conservatoriumstudenten en talentvolle amateurmusici. Het VKSO speelt meer dan 10 concerten per jaar in Noord-Oost Nederland en de grensstreek in Duitsland, variërend van een middeleeuws kerkje in Anloo tot aan de grote theaters in Groningen, Drenthe en Duitsland. ,,We houden van afwisseling en uitdaging en spelen ook met regelmaat op bijzondere cultuurhistorische locaties of gaan op tour naar het buitenland.’’

Het VKSO heeft het Rijksmonument en voormalige kerk, het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank, als thuisbasis. ,,Gemiddeld repeteren we 1 keer per maand op zondagavond en is er een jaarlijks studieweekend.’’ De concerten vinden veelal op zondag plaats. ,,Onze ambitie is om klassieke symfonisch, cross-overs en eigentijdse muziek te laten klinken in de Veenkoloniën en de Duitse grensstreek. Zo dragen we bij aan de muzikale en kunstontwikkeling van dit unieke stukje Nederland en bieden we een podium aan talent en professionals.’’ 

Het orkest is op zoek naar getalenteerde, flexibele en betrokken violisten, altviolisten, cellisten en slagwerkers die samen willen musiceren in het noorden van Nederland en Duitsland. Conservatoriumstudenten of professionele musici hoeven geen auditie te doen, maar kunnen zich direct aanmelden bij het VKSO. Wie musiceert als amateurviolist, altviolist, cellist of slagwerker op D-niveau of ervaring heeft met het spelen in een symfonieorkest, kan zich aanmelden voor de audities op zaterdag 23 april in de Grote Kerk in Wildervank of op zaterdag 21 mei in het Mühlenmuseum in het Duitse Haren (Ems). Auditie doen kan met een werk naar eigen keuze.

Inschrijven voor de auditie in Wildervank kan tot 21 april via artistiekezaken@vkso.nl, voor de auditie in Duitsland kan dat via hetzelfde mailadres tot 19 mei. Meer informatie is te vinden op www.vkso.nl/audities.