Afbeelding

Gasselternijveen komt in actie voor Oekraïne

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen komt onder het motto ‘Grenzeloos verbonden’ in actie voor Oekraïne. 

De dorpscoöperatie streeft ernaar om voortdurend op allerlei manieren de onderlinge verbondenheid in het dorp te bevorderen. ,,Nu zich op slechts 2000 kilometer afstand in Oekraïne een ongekende ramp voltrekt, lijkt het ons niet meer dan logisch dat we ook onze verbondenheid met het Oekraïense volk laten blijken’’, zegt Piet Wolters namens de dorpscoöperatie. Er kan op twee manieren meegedaan worden aan de dorpsbrede actie. Iedereen die dat wil en kan mag één of meerdere hartjes haken, naar het voorbeeld en beschrijving in de brief die vandaag en morgen huis-aan-huis bezorgd wordt in Gasselternijveen. 

De hartjes worden op kaartjes bevestigd met de tekst ‘Make love, not war’, die voor €2,- per stuk worden verkocht via het Dorpsloket. Bestellen kan via 06-28359841 of info@dorpscoopdebrug.nl. De coördinatie is in handen van Carla IJntema. Bij haar kan men via 06-46338544 of c.ijntema@impulsaaenhunze.nl terecht met vragen of om te laten dat men (aan)haakt. De haakwerkjes kunnen worden ingeleverd bij het Dorpsloket in MFC de Spil. Het is ook mogelijk om maandag 7 maart om 19.00 uur naar MFC de Spil te komen om samen te haken. Men moet dan wel zelf een haaknaald en garen meenemen. 

Het is ook mogelijk een geldbedrag te storten op bankrekeningnummer NL45 RABO 0325 8888 84 van De Brug onder vermelding van ‘Grenzeloos verbonden’, die vervolgens de totale opbrengst van de actie overmaakt naar Giro 555. De dorpscoöperatie zal zelf ook een substantieel bedrag doneren. Een deel van de opbrengst van het optreden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest op zondagmiddag 17 maart in de kerk aan de Vaart in Gasselternijveen zal ook naar deze actie gaan.