Trijntje en Bé Dokter uit Musselkanaal zijn al 60 jaar gelukkig getrouwd. (foto: André Dümmer)
Trijntje en Bé Dokter uit Musselkanaal zijn al 60 jaar gelukkig getrouwd. (foto: André Dümmer)

Bé en Trijntje Dokter vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL - De 88-jarige Bé Dokter en zijn vier jaar jongere vrouw Trijntje Meinderts uit Musselkanaal hebben zondag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Bé is geboren in Valthermond, Trijntje ziet het levenslicht in Musselkanaal. Ze leren elkaar in Musselkanaal kennen, raken aan de praat, komen elkaar later weer tegen en vanaf dat moment is het raak tussen de twee. Ze trouwen vier jaar later op 6 februari 1962. Na hun huwelijk wonen ze een paar maanden in Musselkanaal, maar daarna verhuizen ze naar een nieuw huis in Tweede Exloërmond, waar ze bijna zestig jaar zullen wonen. 

Bé begint zijn werkzame leven bij bestekfabriek Gero in Nieuw-Weerdinge, waar hij ruim twintig jaar werkt. Daarna begint hij zijn eigen rijschool. Trijntje werkt tot aan haar huwelijk bij Glas Heinz in Nieuw-Buinen, daarna neemt ze de opvoeding van de kinderen voor haar rekening. Het stel krijgt samen een zoon en een dochter en inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen. Een klein jaar geleden zijn ze verhuisd naar het appartementencomplex aan het Havenplein in Musselkanaal, waar ze genieten van een prachtig uitzicht op het Spoordok.  

De twee voelen zich fysiek gezien nog prima. Veel hobby’s zijn er momenteel niet meer, mede door corona. Ze mochten altijd graag fietsen en koersballen, maar dat ligt momenteel stil. Wel maken ze nog hun dagelijkse wandeling richting het centrum van Musselkanaal met de rollator. Het jubileum is bescheiden gevierd. ,,We zijn met de familie bij elkaar geweest.’’ Er zijn ook plannen voor een groter feest, maar dat is uitgesteld naar een later moment als er weer meer mogelijk is.’’ Het jubilerende echtpaar heeft bezoek gehad van wethouder Borgesius, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook zijn er felicitaties gekomen van koning Willem-Alexander en koningin Maxima en de Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas.