De huisjes zijn bedoeld om een zelfgemaakt gedicht een mooie plek te geven. (foto: Biblionet Groningen)
De huisjes zijn bedoeld om een zelfgemaakt gedicht een mooie plek te geven. (foto: Biblionet Groningen)

Bibliotheken geven gedichten onderdak in Huisjesproject

Algemeen

STADSKANAAL/WESTERWOLDE - De Nationale Poëzieweek vindt dit jaar plaats van donderdag 27 januari tot en met 2 februari en heeft als thema ‘Natuur’. 

Samen met de bibliotheken in Stadskanaal en Westerwolde kan men zelf thuis creatief aan de slag met het huisjesproject, dat is bedacht door Sjoerd Visser. Hij vond dat zijn gedichten er zo dakloos bijstonden en daarom bedacht hij een huisje voor zijn gedicht. Van afvalhout timmerde hij een half open vogelhuisje, schilderde het op en plaatste zijn gedicht in het huisje; het gedichtenhuisje was geboren. Met zijn idee inspireerde hij al meerdere mensen, zo ook Biblionet Groningen.

Iedereen kan vanaf 27 januari meedoen aan het huisjesproject van de bibliotheek, want iedereen kan leren dichten en schilderen. Een pakket bestaat uit drie onderdelen: een onbewerkt huisje voor het gedicht, een online workshop van schilderdocente Mieke van Es die vertelt hoe het huisje opgeschilderd kan worden en een online workshop van schrijfdocente Lilian Zielstra die stap voor stap vertelt hoe je een gedicht kan maken. Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek of via biblionetgroningen.nl/huisjesproject.