Van links naar rechts: Ineke Bieze-Norder, Erik Bieze, Arie Foekens, Ben Gengler, Frans Lutz en Siny Drent. (foto: Gemeentebelangen Stadskanaal)
Van links naar rechts: Ineke Bieze-Norder, Erik Bieze, Arie Foekens, Ben Gengler, Frans Lutz en Siny Drent. (foto: Gemeentebelangen Stadskanaal)

Erik Bieze lijsttrekker voor Gemeentebelangen Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Erik Bieze is voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart wederom lijsttrekker voor Gemeentebelangen Stadskanaal (GBS). De kandidatenlijst is inmiddels definitief vastgesteld.  

Erik Bieze is opgegroeid in Stadskanaal. Hij heeft daarna enkele omzwervingen gemaakt, maar is naar Stadskanaal teruggekeerd en woont hier inmiddels alweer ruim dertig jaar. Sinds 1992 is hij lokaal politiek actief. In 1994 is hij als gemeenteraadslid gestart en in de periode 2010-2014 is hij wethouder van de gemeente Stadskanaal geweest. Daarna is hij als lid van de gemeenteraad teruggekeerd. Na de verkiezingen in 2018 tot nu is hij fractievoorzitter van GBS. Erik beheert samen met zijn partner een aantal webwinkels.

Frans Lutz neemt plaats twee in. Hij woont in Mussel en is al jarenlang actief binnen de schaduwfractie van GBS. Daarnaast is hij fractie-ondersteuner van de GBS-fractie. Frans is oud-ondernemer. Ineke Bieze-Norder staat op plek drie. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is zij gemeenteraadslid. Ineke heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en is eigenaresse van twee webwinkels op het gebied van handwerk- en hobbyartikelen. De plaatsen vier tot en met zes worden ingenomen door respectievelijk Arie Foekens, Siny Drent en Ben Gengler.

Grote uitdagingen
Erik Bieze: ,,Wij blijven ons als oudste lokale politieke partij vanzelfsprekend sterk maken voor de belangen van onze inwoners, bedrijven en organisaties. Voor onze gemeente en onze regio liggen er nog steeds grote uitdagingen. We denken daarbij onder andere aan het binnenhalen en behouden van bedrijvigheid, structureel gezonde gemeentelijke financiën, bestrijding van werkloosheid en armoede, zorg en ondersteuning voor jongeren, ouderen en gehandicapten, goede regionale samenwerking en oog voor de belangen van onze dorpen en wijken.’’

Ook het beter betrekken van inwoners, bedrijven en organisaties bij de steeds dichterbij komende energietransitie zal de komende jaren een belangrijk onderwerp zijn. ,,We zullen daarbij blijven strijden tegen het plaatsen van ons landschap vernielende torenhoge windmolens.’’ Voor wat betreft de treinverbinding Stadskanaal-Veendam mag volgens GBS na uitstel geen sprake zijn van afstel. ,,Uiterlijk in 2026 moet de trein gewoon rijden. Er is dus genoeg te doen en dat doen we zo dicht mogelijk met en bij onze inwoners.’’