Natuurliefhebbers kunnen meelopen met een excursie door het Valtherbos. (foto: Staatsbosbeheer/Marleen Annema)
Natuurliefhebbers kunnen meelopen met een excursie door het Valtherbos. (foto: Staatsbosbeheer/Marleen Annema)

Winterwandeling door het Valtherbos

Algemeen

VALTHE - Trek een warme jas aan, sjaal om en muts op, want de winter komt eraan. Staatsbosbeheer organiseert op zondag 19 december een winterwandeling, waarbij valt te ontdekken hoe dieren de winter doorkomen.

Tijdens de wandeling neemt een gids de wandelaars mee op pad voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur. Zo komen ze langs hunebed D35, grafheuvels en het voormalige onderduikershol. Er wordt vooral gewandeld tussen naaldbomen en hoe dieper het bos, hoe stiller het wordt. Hopelijk zorgt de sneeuw voor een sprookjesachtige tocht waarbij we veel dieren of sporen hiervan kunnen ontdekken. De tocht is geschikt voor het hele gezin, jong en oud. De deelnemers leren en ontdekken van alles over de geschiedenis in het Valtherbos, de bomen en dieren van het bos.

De wandelexcursie start om 13.00 uur op de parkeerplaats aan de Melkweg in Klijndijk en duurt anderhalf uur. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 15 deelnemers mee.