Jason Staal treedt vrijdag 5 november op in concertboerderij d'Rentmeester. (foto: Sake Elzinga)
Jason Staal treedt vrijdag 5 november op in concertboerderij d'Rentmeester. (foto: Sake Elzinga)

Jason Staal en Bert Hadders & de Nozems XL in d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond gaat een geweldig muzikaal weekend tegemoet met twee acts uit Drenthe. Jason Staal komt met zijn nieuwe single ‘Nooit meer weg’ naar Valthermond en Bert Hadders & de Nozems XL zijn weer even bij elkaar. 

Jason Staal & Band
Op vrijdag 5 november treedt Jason Staal vanaf 20.00 uur op met zijn band. Kleinkunstenaar Staal maakt prachtige Nederlandstalige liedjes, geïnspireerd door de muziek van The Beatles, The Beach Boys, Acda en de Munnik, Daniël Lohues en meer. In september is zijn nieuwe album uitgekomen en één van de liedjes op het album is een bijzondere: ‘Nooit meer weg’. Een gevoelig liedje waarin duidelijk de liefde voor Drenthe is te horen. Staal komt ‘hier niet weg’, maar is wel in Drenthe opgegroeid. Daarnaast speelt Jason prachtige liedjes met zijn band.  

Bert Hadders & de Nozems XL
Op zaterdag 6 november is het vanaf 20.00 uur de beurt aan Bert Hadders & de Nozems XL. Hadders had de eer om de concertserie Uut de Regio af te trappen, samen met Joshua ten Doornkaat. Dat smaakte naar meer en daarom komen de Nozems weer samen om in Valthermond op te treden. Iemandsland maakte de afgelopen jaren theater in de Veenkoloniën: soms in een theater of een enorme boerenschuur, dan weer op een boot, een watertoren of in een dorpshuis. Altijd werd de muziek voor stukken als Kapitein Kolk, De Weltmeister en Roegzand gemaakt door Bert Hadders en de Nozems. Dat leverde nummers als ‘Elvis, Keuning Van De Bunermond’, ‘Poolse Bruid’ en ‘Beloofde Laand’ op. De band speelde van 2008 tot 2018 samen en voor enkele optredens en een overzicht op cd, boek en lp komt de originele bezetting, aangevuld met gasten, weer bij elkaar.  

Iedereen is welkom om deze unieke voorstellingen te bezoeken in de sfeervolle concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. Beide avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.drentmeester.nl.