De 11-jarige Aniek Naber, jongste leerling van de RSG, sprak de aanwezigen toe tijdens de opening. (foto: Auniek Klijnstra)
De 11-jarige Aniek Naber, jongste leerling van de RSG, sprak de aanwezigen toe tijdens de opening. (foto: Auniek Klijnstra)

Nieuwbouw RSG Ter Apel officieel geopend

Algemeen

TER APEL – Het nieuwe schoolgebouw van de RSG Ter Apel is dinsdagmiddag officieel geopend. 

Het gebouw, dat voldoet aan de eisen van het eigentijdse onderwijs, is al ruim een jaar geleden opgeleverd. Het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen er - afhankelijk van de toen geldende coronamaatregelen - al gebruik van kunnen maken. Bij de officiële opening van het gebouw hebben vijf mensen die iets met de school van doen hebben (gehad) een korte toespraak gehouden. Het was de 11-jarige Aniek Naber, leerling van klas B1B en de jongste leerling van de school, die indruk maakte. Daarnaast werden ook toespraken gehouden door architect Foppe Hoekstra, oud-medewerker Reind Krikke (die 43 jaar aan de RSG verbonden was) en wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde, die zelf ook zijn middelbare school heeft voltooid op de RSG. 

Rector Jan de Wit: ,,We zijn ontzettend trots op ons nieuwe schoolgebouw. Het onderwijs verandert en dat stelt andere eisen aan de huisvesting. Als je leerlingen wilt verleiden tot leuke dingen, heb je een ander type gebouw nodig. En dat hebben wij nu.’’ In 2017 is gestart met de ver- en nieuwbouw. In de eerste fase werd de afdeling Zorg en Welzijn gebouwd, in de tweede fase werd de techniekhal verdubbeld en een nieuwe sportzaal gerealiseerd en met de oplevering van de nieuwbouw werd fase 3 afgerond. Na de zomer van 2020 is gestart met fase 4: de restauratie en renovatie van het monumentale deel aan de Oude Weg, dat dateert uit 1924. De aanpassingen aan het monumentale deel waren voornamelijk gericht op duurzaamheid en gebeurden in nauw overleg met monumentencommissie Libau.

Rector Jan de Wit (helemaal rechts) met mensen van architectenbureau Van Manen en Zwart BV uit Drachten en Otterman Techniek BV uit Hardenberg. Links voor zittend: Foppe Hoekstra, architect van Van Manen en Zwart. (foto: Auniek Klijnstra)