De officiële overhandiging van het Qualicor Europe-certificaat. (foto: Bianca Verhoef Fotografie)
De officiële overhandiging van het Qualicor Europe-certificaat. (foto: Bianca Verhoef Fotografie)

Ziekenhuislocatie Refaja krijgt Qualicor Europe-certificaat

Algemeen

STADSKANAAL - De drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen hebben de accreditatie van Qualicor Europe (voorheen NIAZ) ontvangen. 

Treant wordt hiervoor beoordeeld op de kwaliteit van zorg en is met vlag en wimpel geslaagd. Ellen Joan van Vliet van Qualicor Europe reikte het behaalde certificaat woensdagmiddag officieel uit. Bestuurslid Refik Kaplan nam het document namens Treant vol trots in ontvangst. Dat deed hij in het bijzijn van een aantal collega’s, die zich de afgelopen periode vol hebben ingezet.

Trots
Kaplan kijkt met ontzettend veel trots terug op het behaalde resultaat en ziet de toekomst voor Treant met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben ons samen tot doel gesteld het keurmerk te behalen en dat is ons gelukt, ook nog eens midden in de coronapandemie. Met passie, inzet en professionaliteit komen we tot betere resultaten en tegelijkertijd meer werkplezier. Hiermee zorgen we voor een nog hogere kwaliteit van zorg voor al onze patiënten.’’ Ook het Dialysecentrum Emmen (DCE) kreeg het officiële certificaat van Qualicor Europe. Deze afdeling werd losstaand van Treant Ziekenhuiszorg ge-audit. Dit gebeurde overigens voor de laatste keer: in het vervolg wordt dialyse opgenomen in de Treant-brede ziekenhuis-audit.