Een van de vele quilts van de textielkunstenares. (eigen foto)
Een van de vele quilts van de textielkunstenares. (eigen foto)

Quiltexpositie in Witte Kerkje op Open Monumenten Dag

Algemeen

GASSELTE - Het is zaterdag 11 september weer Open Monumenten Dag. 

Ook het Witte Kerkje in Gasselte is van 10.00 tot 17.00 uur open voor bezichtiging. De kerk is een historisch monument en bestaat al een paar eeuwen. Er zijn daarvan nog enkele details zichtbaar en rond de kerk is de historische begraafplaats. Tijdens de Open Monumenten Dag, oftewel de Culturele Monumenten Dag, is er een bijzondere expositie van textielkunstenares Gerda van Laatum-Marree met mooie quilts. 

Gerda overleed in 2014. Ze stond bekend als textielkunstenares, maakte haar eigen unieke ontwerpen en was een expert in kleurencombinaties. Na een creatief beroepsleven begon Gerda in 1995 met quilten. Ze was meteen gegrepen door de vele mogelijkheden die deze hobby bood. In de jaren daarna werd ze steeds bedrevener in het ontwerpen en maken van quilts, zoals te zien in de expositie. Veel van haar werken, zelfs grote quilts, zijn met de hand gemaakt. Bovendien zijn er ook quilts die machinaal worden vervaardigd. 

Gerda’s echtgenoot Jacobus van Laatum zal zaterdag regelmatig in de kerk aanwezig zijn om een toelichting te geven op de quilts. Vrienden die de tentoonstelling helpen inrichten zorgen ervoor dat alle quilts tot hun recht komen.