Van links naar rechts: Wendela Drenth, Ellen Paap, Dethmer Kupers, Erik Roelfsema (Wensambulance) en Johannes Houwen. (foto: Hilvert Huizing)
Van links naar rechts: Wendela Drenth, Ellen Paap, Dethmer Kupers, Erik Roelfsema (Wensambulance) en Johannes Houwen. (foto: Hilvert Huizing)

Teller Team Wens Marathon staat nu al op meer dan €35.000,-

Algemeen

WEDDE - De Team Wens Marathon, een wandel- en hardloopevenement door de natuur van Westerwolde, dat afgelopen zondag heeft plaatsgevonden in Wedde, heeft tot nu al €35.134,- opgeleverd. 

De meer dan 300 deelnemers konden kiezen uit wandelen of hardlopen over 5, 10 of 21 kilometer. De drie routes waren zo uitgezet dat de mooie Oost-Groninger natuur van Westerwolde tussen Wedde en Smeerling ervaren werd. Het evenement werd ‘s morgens om half 11 geopend door wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde, die de door ziekte gevelde wethouder Bart Huizing verving. Daarna reikten een aantal teams een cheque uit aan de Wensambulance met het door hun ingezamelde sponsorgeld. Een uitschieter was Team Supersander, die met 41 deelnemers meer dan €10.000,- had opgehaald. 

De deelnemers konden hun wandel- of hardlooptocht starten onder muzikale begeleiding van streetband De Klinkers uit Winschoten. Gedurende de dag zorgde deze band en folkband FATH uit Ter Apel voor muzikale omlijsting. Deelnemers en bezoekers konden de hele dag terecht bij de horeca rond het plein en een team van de Wensambulance was aanwezig om inzicht te geven in hun werk. Aan het eind van de dag overhandigde de organisatie van Team Wens Marathon de Wensambulance de cheque ter waarde van €35.134,-. Dit is een tussenstand, de eindstand wordt op 13 september bekend gemaakt.

Wensambulance
De opbrengst van het evenement komt volledig ten goede aan Stichting Wensambulance Noord-Nederland. Deze stichting wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Het evenement, met daaraan gekoppeld het goede doel, is bedacht door Johannes Houwen uit Wedde, die het werk van de stichting van dichtbij meegemaakt heeft. De organisatie bestaat verder uit Dethmer Kupers, Ellen Paap en Wendela Drenth en een groot aantal vrijwilligers en sponsoren.

Meer informatie is te vinden op de website van Team Wens Marathon: www.teamwensmarathon.nl.