Jenine Bijker (links) en Bas Scholte Aalbes (rechts), met bewoners en vrijwilligers van het Thomashuis. (eigen foto)
Jenine Bijker (links) en Bas Scholte Aalbes (rechts), met bewoners en vrijwilligers van het Thomashuis. (eigen foto)

PvdA Borger-Odoorn doneert statiegeldflessen aan Thomashuis

Algemeen

TWEEDE EXLOËRMOND - Een delegatie van de lokale PvdA Borger-Odoorn heeft afgelopen weekend zakken vol statiegeldflessen gedoneerd aan het Thomashuis in Tweede Exloërmond. 

Stichting Vrienden van het Thomashuis is een actie gestart om een Funtrain aan te kunnen schaffen. Een Funtrain is een aanhanger die achter een duofiets kan worden gekoppeld. Hierdoor kan een begeleider veilig met drie bijrijders fietsen. Het Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Mede door de coronacrisis is er voor de bewoners weinig mogelijk op dit moment. Er kan niet worden gezwommen en niet worden gevoetbald. Om toch iets mogelijk te maken is de actie voor een Funtrain gestart, maar zo’n fiets kost ongeveer €17.000,-. 

De lokale PvdA kreeg de actie onder ogen en besloot flessen voor het goede doel in te gaan zamelen. Raadslid Jenine Bijker ging samen met Bas Scholte Aalbes met zakken vol lege flessen naar het inzamelpunt aan het Zuiderdiep 43 in Tweede Exloërmond, waar dagelijks vele mensen hun statiegeldflessen doneren. Naast statiegeldflessen werd ook een geldbedrag overhandigd, met als doel voor een versnelling te zorgen om de Funtrain aan te kunnen schaffen. 

De PvdA hoopt dat de bewoners van het Thomashuis snel kunnen genieten van hun duofiets.