Afbeelding

PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar naar Nieuw-Buinen en Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL/NIEUW-BUINEN - Nelleke Vedelaar, de landelijke partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA) brengt zaterdag een bezoek aan Hoogeveen, Nieuw-Buinen, Stadskanaal en Emmen. 

Ze wordt zaterdagochtend ontvangen in restaurant De Lekkernij in Hoogeveen. Na de koffie volgt een wandeling door het centrum, met een bezoek aan de Oranjebuurt. Daarna wordt Vedelaar bijgepraat door Roeli Mossel (NNCZ) over de huidige situatie in de horeca en zorg. Het programma wordt vervolgd in Nieuw-Buinen en Stadskanaal. Allereerst met een bezoek aan de plaatselijke voetbalvereniging Nieuw Buinen, die lang heeft lang moeten strijden om zonnepanelen op de accommodatie te kunnen leggen. Door inspanningen van de PvdA kunnen binnenkort de eerste zonnepanelen worden gelegd. Ook vertelt Bas Scholte Aalbes over zijn actie Soep op de Stoep, een actie die klein is begonnen en de afgelopen tijd enorm is gegroeid. Met veel vrijwilligers en lokale bedrijven is de eenzaamheid door corona aangepakt.

Nedersaksenlijn
Daarna gaat het gezelschap naar het STAR-station in Stadskanaal, waar Henk Kwak van de Stichting Nedersaksenlijn de bereikbaarheid van de regio toe zal lichten en het belang van de Nedersaksenlijn daarvoor. Het programma wordt halverwege de middag afgesloten met een wandeling door het centrum van Emmen. Bij alle activiteiten worden de coronamaatregelen in acht genomen.