Wethouder Wietze Potze zet namens de gemeente Westerwolde in op een gezonde jeugd.
Wethouder Wietze Potze zet namens de gemeente Westerwolde in op een gezonde jeugd. foto: Metha Eikens

Westerwolde gaat aan de slag met ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’

Algemeen

SELLINGEN - Gemiddeld één op de zes jongeren in Westerwolde heeft overgewicht. De gemeente vindt het wel belangrijk dat de jeugd gezond opgroeit. 

Daarom gaat Westerwolde aan de slag met de JOGG-aanpak ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’. Deze week heeft wethouder Wietze Potze hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met JOGG. Met de JOGG-aanpak werkt de gemeente samen met scholen, maatschappelijke organisaties en private partijen om de omgeving van jongeren bewuster te maken van het belang van voldoende bewegen en gezond eten. 

Wethouder Wietze Potze: ,,Wij zetten al langere tijd in op een gezonde jeugd. Maar vanaf nu pakken wij dit meer integraal aan. Wij streven naar een samenleving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. En naar een omgeving waarin de gezonde keuze de makkelijkste is. De JOGG-aanpak helptons hierbij.’ 

Bouwen aan lokaal netwerk
Onder de paraplu van de gemeente Westerwolde wordt de komende tijd verder gebouwd aan een lokaal netwerk. Professionals stemmen onderling af, versterken elkaar en zoeken de verbinding met ouders en bewoners. Een speciale JOGG-regisseur in de gemeentelijke organisatie is hierbij de spin in het web.

Gemeente Westerwolde Beweegt
De aanpak ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’ sluit aan bij al lopende activiteiten vanuit Gemeente Westerwolde Beweegt. Voorbeelden hiervan zijn de Daily Mile, watertappunten op de scholen en het organiseren van de gezondheidsweken op de basisscholen, met veel aandacht voor een gezonde leefstijl.

Meer informatie over JOGG is te vinden op www.jogg.nl.