De 104-jarige Lambert Bartelds kreeg onder meer verjaardagsbezoek van locoburgemeester Henk Zwiep. (foto: Persbureau Drenthe)
De 104-jarige Lambert Bartelds kreeg onder meer verjaardagsbezoek van locoburgemeester Henk Zwiep. (foto: Persbureau Drenthe)

Lambert Bartelds viert zijn 104e verjaardag

Algemeen

TWEEDE EXLOËRMOND - Lambert Bartelds uit Tweede Exloërmond heeft woensdag een bijzondere verjaardag gevierd: hij is 104 jaar geworden.  

Lambert wordt op 27 maart 1920 geboren in Eerste Exloërmond, waar hij opgroeit op de boerderij van zijn ouders. Later neemt hij de boerderij over van zijn ouders, waar hij samen met zijn vrouw Geertje Germs eerst een gemengd bedrijf en later een akkerbouwbedrijf runt. Dat doet hij tot hij 65 jaar is, dan nemen zijn twee zoons het boerenbedrijf over en verhuizen vader en moeder Bartelds samen naar een woning aan de Kijlstraat in Tweede Exloërmond. Daar brengen ze nog vele gelukkige jaren samen door, tot Lamberts vrouw enkele jaren geleden overlijdt.

Samen krijgen ze drie kinderen, een dochter en twee zoons. Inmiddels is de familie verder uitgebreid met zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Lambert woont nog steeds op zichzelf en doet zoveel mogelijk zelf in huis. Wel krijgt hij eten thuis bezorgd en krijgt hij hulp van buren en familie bij grotere klussen in huis en in de tuin. Maar hij blijft ook nog graag op de hoogte van het reilen en zeilen op de boerderij. De familie houdt hem per mail op de hoogte en op z’n tijd stapt hij in zijn 45-kilometerauto om een kijkje te nemen op de boerderij. In het verleden is Lambert ook bestuurlijk actief geweest, onder meer bij de LTO en de Rabobank. 

De verjaardag van Lambert is in familiekring gevierd. Op zijn verjaardag heeft hij bezoek gehad van locoburgemeester Henk Zwiep, die hem namens de gemeente Borger-Odoorn heeft gefeliciteerd.