In totaal 64 deelnemers streden in 16 viertallen om de winst. (foto: Auniek Klijnstra)
In totaal 64 deelnemers streden in 16 viertallen om de winst. (foto: Auniek Klijnstra)

Team Niels wint 5e Knoalster Viertallentoernooi

Algemeen

STADSKANAAL – Volgens veel bridgers is Viertallen de meest zuivere vorm van bridgen. Bridgeclub Stadskanaal heeft met het organiseren van het jaarlijkse Knoalster Viertallentoernooi deze manier van spelen enkele jaren geleden nieuw leven ingeblazen. 

Afgelopen zaterdag werd alweer de vijfde editie gehouden in zalencentrum De Rank, naast de Oosterkadekerk in Stadskanaal. Een lustrum dus. De wedstrijdvorm was wederom Zwitsers en er werden zes ronden van zes spellen gespeeld. ,,De sfeer was weer prima en in totaal hebben zestien viertallen uit heel Noord-Nederland deelgenomen. Dat is een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat andere toernooi soms niet door kunnen gaan vanwege gebrek aan belangstelling. Wij hebben wat dat betreft niks te klagen’’, zegt voorzitter Theo Euverman van Bridgeclub Stadskanaal. 

Uiteindelijk ging Team Niels met de eerste prijs naar huis met een gemiddelde van 102,80 punten, op ruime afstand gevolgd door Team EBV (86,31 punten) en Team APIH Veenhuizen (68,42 punten). Naast de hoofdprijzen waren er nog een aantal andere prijzen te winnen. 

Op zaterdag 3 februari 2024 staat de Knoalster Lorelei-bridgedrive weer op het programma. ,,Maar eerst is er op woensdag 20 december nog een Kerstdrive.’’