Ralph de Jongh & Friends is een van hoofdacts op Binnen Blues.
Ralph de Jongh & Friends is een van hoofdacts op Binnen Blues. (Foto: The Fabriek)

Vier bands tijdens Binnen Blues van C+B Museum in Grolloo

Algemeen

GROLLOO - Vier bands treden op bij het door het C+B Museum georganiseerde Binnen Blues in Grolloo. Gitarist Ben Poole met band, Luca & Uncle Rudi, Ralph de Jongh & Friends en Bluesstruck staan zaterdag 11 november vanaf 19.00 uur in de schijnwerpers van zaal Hofsteenge in bluesvillage Grolloo.

De nog maar veertienjarige Luca Holkenborg bijt het spits af bij het mini-bluesfestival. Hij is nu al een veel gevraagd artiest. De jongeman wordt bestempeld als een Nederlands bluesgitaar-talent en hij heeft inmiddels al met andere grootheden als John Primer & the Real Bluesband, Danny Bryant en Toby Lee op het podium gestaan. Het is voor het eerst dat deze talentvolle gitarist naar Grolloo komt en de recensies over de formatie in de Blueskrant zijn lovend.

De organisatie van Binnen Blues is erg blij dat Ralph de Jongh met zijn band komt. De Jongh werd in 2004 namelijk ontdekt door Harry Muskee, die hem uitnodigde als voorprogramma in een van zijn theatertours. Daarna ging het snel. Hij speelt overal in het land, trad al regelmatig in Grolloo op en er verschenen tot nu toe talrijke studio- en live-albums. Intussen wordt Ralph de Jongh door meer artiesten gewaardeerd. 

Bluesstruck is een bluesband uit Zevenbergen bestaande uit een drummer, bassist, toetsenist en zanger/gitarist. Het repertoire van de band is erg divers en bestaat voor een groot deel uit eigen bluesnummers Tevens speelt de band een aantal arrangementen en covers van muzikanten als Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Stevie Ray Vaughan. Kortgeleden bracht de band haar eerste ep genaamd ‘Damned’ uit en die schijf bestaat uit vier heerlijke originele bluesnummers.

Als uitsmijter heeft het bestuur van het Cuby Museum Ben Poole weten vast te leggen. De Engelse gitarist staat bekend als één van de meest enerverende jonge blues/rockartiesten. Poole komt met zijn band naar Grolloo en zal ongetwijfeld de handen vele malen op elkaar krijgen. Dat de man capaciteiten heeft blijkt uit het feit dat hij vlak voor de coronapandemie door het Amerikaanse magazine “Guitar World” werd genomineerd als één van de beste bluesgitaristen ter wereld, naast namen als Eric Clapton, John Mayer, Buddy Guy, Robert Cray en Joe Bonamassa. 

Kaarten reserveren kan via café-restaurant Hofsteenge: www.hofsteengegrolloo.nl of via info@hofsteengegrolloo.nl..

 staat met zijn band als eerste geprogrammeerd op Binnen Blues. (foto: Hans Kleynen)

 

Ralph de Jongh & Friends is een van hoofdacts op Binnen Blues. Hij werd ooit ontdekt door blueszanger Harry “Cuby” Muskee, die man wiens nalatenschap wordt gekoeterd door het Cuby Museum Grolloo. (Foto: ThE Fabriek)

Luca & Uncle Rudi, met geheel rechts de nog maar 14-jarige Luca Holkenborg,
Bluesstruck, een band uit Zevenbergen, brengt ongetwijfeld nummers van hun onlangs uitgebrachte EP.