Afbeelding

Winterwandeling in Valthe

Algemeen

VALTHE - ReumActief en Fysiotherapie Musselkanaal organiseren op zaterdag 16 december een Winterwandeling in Valthe. 

De Winterwandeling is de laatste wandeling van het vier seizoenen wandelcircuit in de Drentse Monden en Kanaalstreek. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 3, 5, 10 of 15 kilometer. Aan de 3 kilometer kunnen ook gebruikers van een rolstoel of rollator deelnemen en is gratis begeleiding toegestaan.

De routes lopen door de mooie Drentse natuur bij Valthe, Odoorn en Exloo. De deelnemers aan de 3 kilometer blijven op paden die geschikt zijn voor rolstoelen en rollators. Voor de deelnemers aan de 10 en 15 kilometer is er een verzorgingspost. Afhankelijk van de afstand kan er gestart worden vanaf de kantine van Valther Boys tussen 9.00 en 13.00 uur. Deelnemers die zich hebben ingeschreven ontvangen in week 47 via de mail informatie en de route waarvoor ze zich hebben aangemeld. Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 12 december via www.reumactief.info, na-inschrijving is mogelijk op de dag zelf vanaf 9.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Valther Boys. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt 5 euro, inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro en zij worden na afloop op ranja getrakteerd. Bij na-inschrijving betalen volwassenen 6 euro en kinderen 3 euro. 

De eerste wandeling in 2024 is de Lentewandeling op zaterdag 16 maart in Stadskanaal. Wie meer informatie wil kan op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur contact opnemen met Anita Sanders via 06-25312009 of info@reumactief.info.