De Haagse band DI-RECT sluit op zondag 20 augustus de vijftiende editie van het Boerenrockfestival af.
De Haagse band DI-RECT sluit op zondag 20 augustus de vijftiende editie van het Boerenrockfestival af.

DI-RECT sluit 15e editie Boerenrockfestival af

Algemeen

DROUWENERMOND - De vijftiende editie van het Boerenrockfestival vindt plaats van 17 tot en met 20 augustus. Het programma van het vierdaagse festival is grootser dan ooit en wordt op zondag 20 augustus afgesloten door DI-RECT.

Het Boerenrockfestival is uitgegroeid tot het grootste festival van het Noorden. Het festival staat bekend om een gevarieerde line-up met Nederlandse acts uit verschillende muziekgenres zoals Mooi Wark, Jannes, The Outsiders, Bökkers, de Hermes House Band en Charly Lownoise. Veel artiesten komen al vanaf het eerste uur naar Drouwenermond. Deze jubileumeditie pakt de organisatie extra uit, want rockband DI-RECT sluit het festival af. ,,Geweldig dat we deze band hebben gestrikt voor ons festival. Binnenkort gaan we nog een grote naam lanceren”, aldus medeorganisator René Boiten.

Camping en cross
,,Vijftien jaar geleden wilden we een leuk tentfeest organiseren voor mensen uit de omgeving. Vorig jaar kwamen ruim 48.000 bezoekers van heinde en verre om samen vier dagen feest te vieren. Fantastisch!” Jaarlijks breidt het festivalterrein vele vierkante meters uit om meer bezoekers te verwelkomen. Naast muziek is er tijdens het festival veel vertier op de kermis met attracties voor alle leeftijden en voor iedereen die van ronkende motoren houdt, is de crossbaan ‘the place to be’. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende klassementen: van enduro, motororcross, autocross, bangerstox tot trekkertrek. Ook voor de allerjongsten is er plek in de Leutjescross-klasse. Nieuw dit jaar is autoblubbering, een race waarbij deelnemers tegen elkaar strijden de langste afstand af te leggen in een bak gevuld met blubber. Inschrijven kan via de website.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Een dagkaart is al verkrijgbaar vanaf 17,50 euro, maar wie vier dagen feest wil vieren kan een passe-partout of Klampingkaar kopen. Kaarten zijn te bestellen via www.boerenrock-festival.nl. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.