In totaal 41 spelers trotseerden donderdagavond de kou voor de traditionele snerttraining. (foto: vv Westerwolde/Bé Eelsing)
In totaal 41 spelers trotseerden donderdagavond de kou voor de traditionele snerttraining. (foto: vv Westerwolde/Bé Eelsing)

Gezellige snerttraining bij vv Westerwolde

Algemeen

VLAGTWEDDE - Als afsluiting van de trainingen in het kalenderjaar 2022 organiseerde de activiteitencommissie van de voetbalvereniging Westerwolde in nauwe samenwerking met de selectie, leiders en het hoofdbestuur na lange tijd weer een snerttraining. 

Al vele jaren heeft deze training, die altijd afgewerkt wordt in de vorm van een onderling toernooitje, een vaste plaats op de agenda binnen de vereniging. ,,Helaas kon de snerttraining om de voor een ieder bekende reden de afgelopen twee jaar geen doorgang vinden. Des te meer was het dan ook prettig te constateren dat er in totaal 41 personen op deze training afkwamen. Hierbij viel op dat er een grote afvaardiging was van de beide JO17-elftallen’’, zegt Harm Jan Pleiter namens de activiteitencommissie. 

Verdeeld over vijf teams werden er op een half veld wedstrijdjes van acht tegen acht gespeeld, waarbij het niet spelende team voor de spelleider zorgde. Nadat alle teams hun vier wedstrijden hadden afgewerkt kon de eindstand worden opgemaakt. De  spelers van het winnende team kregen na afloop de welverdiende consumptiebon toebedeeld. Naderhand was er in de kantine voor iedereen – ook de niet-voetballers – overheerlijke snert met roggebrood gemaakt door Henk Hebers van ’t Oal Kroegie in Bourtange. ,,Al met al was het een erg geslaagde afsluiting van 2022.’’