Wim Kruit (tweede van rechts) viert met zijn team de titel van beste terras van Groningen. (foto: De Nieuwsbode)
Wim Kruit (tweede van rechts) viert met zijn team de titel van beste terras van Groningen. (foto: De Nieuwsbode)

Restaurant de Rode Loper heeft beste terras van Groningen

Algemeen

STADSKANAAL - Het terras van restaurant De Rode Loper in Stadskanaal is uitgeroepen tot het meest favoriete terras van Groningen. 

De horecazaak doet mee aan de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2022’ en wist de meeste stemmen te vergaren van de 314 deelnemende horecazaken binnen de provincie. Het restaurant wint daarmee niet alleen 10.000 euro investeringsbudget, maar maakt tevens kans op de nationale titel en het winnen van 100.000 euro bij het behalen van de eerste plaats. Restaurant De Rode Loper is al 13 jaar gevestigd in Stadskanaal en is sindsdien in handen van eigenaar Wim Kruit.

Verraste winnaar
Het restaurant is een geliefde plek onder de lokale bevolking en toeristen, maar toch kwamen de titel en het mooie investeringsbedrag als een verrassing voor Wim Kruit die blij, maar ook nuchter blijft: ,,Wij doen ons ding als Noorderlingen en pochen niet veel met onszelf. Misschien is dat ook wel de kracht geweest. Ons grote terras aan het water is een heerlijke plek.’’ De horecaondernemer wil het bedrag gebruiken om in het terras te investeren: ,,Met deze geldprijs kunnen we ons fijne lounge terras onderhouden en extra investeren in bijvoorbeeld kinderspeelgoed of een springkussen voor kinderen. Uiteraard wordt er voor het team ook een leuk uitje georganiseerd. Het was namelijk echt een team effort.’’

De Rode Loper maakt, naast het winnen van de regionale prijs, tevens kans op de nationale titel. Dat horecazaken staan te springen om het mooie investeringsbedrag te winnen, blijkt uit de cijfers: landelijk meldden 11.547 zaken zich aan om kans te maken op een van de forse geldbedragen, met 100.000 euro als ultieme hoofdprijs bij het behalen van de eerste plaats. In totaal heeft de verkiezing tot en met 1 juli reeds 61.900 stemmen van consumenten binnengehaald. 

De verkiezing van Lipton loopt nog tot en met 1 september, waarna op uiterlijk 1 oktober de landelijke top drie bekend wordt gemaakt. Consumenten kunnen hun stem online uitbrengen, waar men terecht komt door onder andere QR-codes op de Lipton Ice Tea-flesjes en verpakkingen te scannen.