Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde heeft de sleutel van de gemeente overgedragen aan Prins Wim de 1e en Vorst Ronald de 1e. (foto: De Kloosterwiekers)
Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde heeft de sleutel van de gemeente overgedragen aan Prins Wim de 1e en Vorst Ronald de 1e. (foto: De Kloosterwiekers)

De Kloosterwiekers maken zich op voor zomercarnaval

Algemeen

TER APEL - Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers uit Ter Apel maakt zich op voor een geweldig carnavalsfeest. Na twee jaar geplaagd te zijn door de coronapandemie vindt in het weekend van 2 en 3 juli een waar zomercarnaval plaats op ’t Klooster en De Wieke, zoals Ter Apel in carnavalstijd door het leven gaat.

Ludieke sleuteloverdracht  
Inmiddels heeft burgemeester Jaap Velema van Westerwolde op ludieke wijze de sleutel van de gemeente overgedragen aan Prins Wim de 1e en Vorst Ronald de 1e van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers. Dit vond afgelopen weekend uiteraard ook in zomerse stijl plaats, in en bij het water van camping Moekesgat in Ter Apel. Maar wat is er allemaal te beleven tijdens het zomerse carnavalsweekend?

Grootse optocht
Op zaterdag 2 juli start om 14.00 uur, geheel in zomerse stijl, de grootse carnavalsoptocht door het centrum van Ter Apel. De start zal op de Havenstraat worden gegeven door Prins Wim de 1e en de burgemeester Velema van Westerwolde, in het bijzijn van het voltallige college. Met een grote groep praalwagens en heel veel loopgroepen staat een fantastische optocht klaar: zo’n 1500 deelnemers lopen mee en na twee jaar ‘droog te hebben gestaan’ maken alle deelnemers zich klaar voor een gigantisch feest. En dit keer niet in de gebruikelijke koude februarimaand, maar in het zonnige juli. De deelnemers worden na maandenlange werkzaamheden en voorbereidingen door een deskundige jury gejureerd. De prijsuitreiking vindt op zondag 3 juli plaats tijdens een carnavalsfeest in de feesttent op festivalterrein aan het Dr. Mansholt complex.

Zomercarnaval
Aansluitend aan de optocht gaat het feest direct verder op het festivalterrein aan het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. De Kloosterwiekers plaatsen niet zomaar even een feesttent, er worden maar liefst driefeesttenten geplaatst, op een geheel in zomerse sferen ingericht festivalterrein. Alles wordt uit de kast gehaald om van deze unieke zomerse editie, een feest in festivalsfeer neer te zetten. Vanaf 16:00 uur start dit gigantische Zomer Carnaval Festival tot in de hele kleine uurtjes. Een keur aan artiesten zullen op drie verschillende podia aanwezig zijn, waar onder; Broadway ‘The Band’, De Alpenzusjes, DJ Hermen, de Dikdakkers, Ronnie Ruysdael, DJ Kevin, De Feestcommissie, Buurman & Buurman show en Eikens & Warta. Nadat het festival in eerste instantie snel uitverkocht was, is er meer ruimte gecreëerd op het terrein, zodat er extra tickets beschikbaar zijn. Deze zijn via www.ticket-dog.nl verkrijgbaar.

Kindercarnaval
Zondag 3 juli zal om 14.00 uur wordt een gratis kindercarnaval georganiseerd in de feesttent op het festivalterrein van het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. De middag staat helemaal in het teken voor de jeugd van basisschoolleeftijd. De Leesleedies spelen de speciale voorstelling ‘De Leesleedies op zoek naar Prins Carnaval’, de dansmariekes vertonen hun danskunsten  en de prijsuitreiking van de kinderloopgroepen van de optocht vindt plaats. Uiteraard zullen ook de Kloosterwiekers in polonaise met kids, ouders en opa’s & oma’s een feestje bouwen.

Zomercarnaval - Part 2
Om het zomerse carnaval in stijl af te sluiten wordt op zondagmiddag en -avond, aansluitend op het kindercarnaval, vanaf 17.00 uur nogmaals een geweldig carnavalsfeest gehouden in de feesttent op het Dr. Mansholtpark. Vanaf 20.00 uur staat alles volledig in het teken zijn van de zinderende prijsuitreiking van de loopgroepen en praalwagens van de optocht. Feestband Moeflons, Jan Biggel, DJ Hermen en De Feestcommissie verzorgen de muzikale omlijsting. Tickets à 1 euro per stuk zijn in de voorverkoop via www.ticket-dog.nl verkrijgbaar.

Voor meer informatie over bovenstaande evenementen en activiteiten: www.kloosterwiekers.nl.