Vertrek van de stoomtrein uit Stadskanaal. (foto: Museumspoorlijn STAR/Lars Blaauw)
Vertrek van de stoomtrein uit Stadskanaal. (foto: Museumspoorlijn STAR/Lars Blaauw)

Stoomtrein rijdt weer tijdens Paasweekeinde

Algemeen

STADSKANAAL - De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal gaat weer rijden tijdens het Paasweekeinde. 

Op beide Paasdagen (zondag 17 en maandag 18 april rijdt de stoomtrein weer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanaf Stadskanaal kan men om 10.45 en 14.00 uur met de trein mee. De vertrektijd in Veendam is om 12.00 uur. Op Eerste Paasdag gaan er ook twee Paashazen met de trein mee. Reserveren is niet meer nodig, kaarten kunnen gekocht worden op de stations van Stadskanaal en Veendam. Daarnaast zijn er via de website van de STAR ook e-tickets verkrijgbaar. Het stoomseizoen wordt hiermee geopend.  

Onthulling naam Arriva-trein
Op Tweede Paasdag komt er een speciale gast op bezoek bij de STAR: een trein van Arriva van het type ‘Wink’. Deze nieuwe treinen van Arriva rijden sinds vorig jaar in het Noorden van Nederland op de spoorlijnen in Fryslân en tussen Groningen en Leeuwarden. Al deze nieuwe treinen hebben een naam gekregen. Eén van de treinen is vernoemd naar ‘Museumspoorlijn STAR’. Op Tweede Paasdag zal deze trein in Stadskanaal officieel onthuld worden.

30 jaar STAR
De Paasritten vorm de aftrap voor het 30-jarig jubileum van Museumspoorlijn STAR. In 1992 opgericht om de spoorlijn Veendam-Stadskanaal-Musselkanaal te bewaren voor het nageslacht is de STAR sindsdien uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat op de grens van Groningen en Drenthe. Gedurende het jaar zal daarom bij diverse dagen stil worden gestaan bij dit jubileum. Zo is er eind juni een speciale jubileumrit en staat in september het evenement Stadskanaal onder Stoom ook in het teken van 30 jaar STAR.

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.stadskanaalrail.nl. Daar zijn ook e-tickets te koop.