Afbeelding

IVN Borger-Odoorn vertoont natuurfilm Habitat

Algemeen

BORGER - IVN Borger-Odoorn vertoont op vrijdag 8 april de natuurfilm Habitat over het Nationaal Park Drentsche Aa in het Hunebedcentrum in Borger. 

Habitat is de tweede bioscoopfilm over de Drentse natuur door Henk en Janetta Bos. Deze film ging in 2020, vlak voor de coronacrisis, in première en draaide daarna met overweldigend succes in diverse Nederlandse bioscopen. Te kort, want op 15 maart werden alle bioscopen gesloten. Deze filmvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie in het kader van Frisse Start na Corona van de provincie Drenthe. Samen met een bijdrage van IVN Borger-Odoorn kan de film daardoor gratis aangeboden worden. 

Wel wordt aan alle bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze kan worden gedeponeerd in een inzamelbox bij de ingang van de filmzaal. De opbrengst is voor de helft bestemd voor Henk en Janetta Bos, die door de coronacrisis niet in staat zijn om zonder donaties hun nieuwe film Wilde boel te voltooien. Hun filmbedrijf kan wellicht zonder extra financiële hulp niet overleven. De andere helft is bestemd voor de lokale IVN-afdeling, voor een compensatie van de kosten die worden gemaakt om de filmvoorstelling mogelijk te maken.

De film wordt in bioscoopformaat vertoond in het auditorium (filmzaal) van het Hunebedcentrum. Om 19.30 uur staat de koffie klaar. Aanmelding per mail is voor deze film noodzakelijk: ac.ivn.bo@gmail.com.