Westerwolde moest het zaterdagavond afleggen tegen Sellingen, dat met 5-0 won. (foto: Bé Eelsing)

Westerwolde kansloos tegen oppermachtig Sellingen

Algemeen

VLAGTWEDDE - Zonder zelf ook maar een reële scoringskans weten te creëren, ging Westerwolde zaterdagavond in en tegen Sellingen met 5-0 de figuurlijke bietenbrug op.

Al vanaf de derde minuut liep Westerwolde achter de feiten aan. Een vrij trap van Sellingen vanaf de rechterkant werd strak op de geheel vrijstaande Jeroen Mestemaker ingespeeld en met een lage schuiver passeerde hij doelman Rudie Bergman voor de eerste keer deze avond. Westerwolde was aanvallend onmachtig, waardoor Sellingen steeds vrij snel in balbezit kwam en aanval op aanval richting het doel van Westerwolde liet afrollen. In de 20e minuut kon dan ook al de 2-0 worden aangetekend. Ongelukkig balverlies op het middenveld zorgde er voor dat de bal plots bij de gehele vrij staande Bjorn de Roo terecht kwam en deze wist wel raad met dit buitenkansje. Ondanks de vele kansen voor de thuisploeg werd er daarna niet meer gescoord in het eerste bedrijf en dus kon scheidsrechter Eerhart beide teams naar de thee sturen. Het kostte de leidsman overigens geen moeite de derby gedurende de volle 90 minuten in goede banen te leiden. De kaarten hield hij op zak en een enkele pittige overtreding deed hij bekwaam af met een duidelijke vermaning.

In de tweede helft bood Westerwolde iets meer weerstand zonder de verdediging van Sellingen echt in verlegenheid te brengen. Keeper Klamer van de thuisploeg had een rustige avond en zag zijn ploeg gedurende het resterende deel van de wedstrijd gestaag uitlopen naar een ruime overwinning. Eerst was het Anne-Jan Dijkstra die na zwak uitverdedigen in de 67e minuut de 3-0 op het scorebord liet aantekenen, waarna respectievelijk Dennis Kuiper en Ian de Vrieze in de 76e en 82e minuut de score uitbouwden naar een duidelijke 5-0 zege voor Sellingen, een overwinning waar niet veel op af te dingen viel. Vermeldenswaardig is trouwens het knappe optreden van linksback Mikai Luijten van Westerwolde: ’s ochtends als dispensatiespeler nog actief in Westerwolde JO15 en ’s avond keurig op de been gebleven tegen de grote mannen.

Door deze nederlaag verliest Westerwolde de aansluiting met de top 4 in het klassement en zal zich de komende weken moeten richten op het behalen van nog een aantal winstpunten uit de resterende tien wedstrijden om het behoud van het derdeklasserschap definitief veilig te stellen. Dat er uit een ander vaatje moet worden getapt dan deze avond het geval was, moge duidelijk zijn. Zondag kan de ploeg van trainer Richard Streuding dit al laten zien in een thuiswedstrijd op De Barlage. Dan komt het Stadskanaalster SPW op bezoek, een ploeg die ook nog naarstig op zoek is naar wedstrijdpunten om ook het volgend seizoen in de 3e klasse te kunnen acteren.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Thorben Hulsman (76e min. Michel ter Horst) – Arjen Heidekamp – Rudolf Riks (C) – Mikai Luijten – Merill Wakker – Merijn te Velde (24e min. Ben Ophof) – Julian Smid – René v.d. Laan (76e min. Martin Boer) – Sander van Hoorn – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. J.W. Eerhart
Amusementswaarde: 6,5
Toeschouwers: 200

Het om verschillende redenen ontbreken van een half elftal aan potentiële basisspelers bij Westerwolde kan misschien als een licht excuus worden aangedragen voor de pijnlijke 5 – 0 nederlaag. Maar ook Sellingen zal vast en zeker met het ontbreken van spelers te maken hebben gehad. De thuisploeg was deze avond op alle fronten sterker dan Westerwolde en de verdiende overwinning was dan ook geenszins geflatteerd te noemen. Zowel op duelkracht, snelheid als techniek waren de mannen van trainer Geert Aalderink de meerdere van de Vlagtwedders en als je dat bij elkaar optelt speel je zoals zo vaak een kansloze wedstrijd, zowel letterlijk als figuurlijk.