De biggetjes konden op veel belangstelling rekenen van de jonge bezoekers. (foto: André Dümmer)
De biggetjes konden op veel belangstelling rekenen van de jonge bezoekers. (foto: André Dümmer)

Knuffelen tussen de hooibalen in Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - Tussen de hooibalen knuffelen met biggetjes en konijnen, maar dan in het theater. Het kon zondagmiddag in Theater Geert Teis in Stadskanaal. 

Het theater had voor deze gelegenheid voor de vierde keer de handen ineen geslagen met Stoer bij de Boer. Na afloop van de voorstellingen van Buurman & Buurman was er in de Pleinzaal een boerderijmiddag, waarbij de kinderen zich helemaal konden laven aan de sfeer van de boerderij. ,,En wederom is het super verlopen. Het was ook erg druk, want last minute waren er nog 100 kaarten extra verkocht. Maar we hebben natuurlijk ons best gedaan om alle kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Het is niet alleen leuk, want kinderen vinden dieren altijd leuk, maar ook ontzettend leerzaam, aangezien de kinderen leren over het leven op de boerderij’’, legt Mike Bakker uit.

Theater Geert Teis heeft de boerderijmiddag georganiseerd vanuit de Teis KidsClub, dat extra activiteiten rondom jeugd- en familievoorstellingen voor de jongste bezoekers op poten zet. De KidsClub is in 2019 ontstaan om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met theater. Sinds de start heeft de KidsClub al ruim 500 leden mogen verwelkomen. Tot het einde van het seizoen zijn er nog twee voorstellingen voor kinderen: op zondag 22 mei staat het Prentenboekjesfestival op het programma en op vrijdag 17 juni wordt de musical Belle & het Beest opgevoerd in Theater Geert Teis.