Ernst Daniël Smid en Roán ten Cate speelden samen hun voorstelling 'Smelt'. (eigen foto)
Ernst Daniël Smid en Roán ten Cate speelden samen hun voorstelling 'Smelt'. (eigen foto)

Parkinson Café Stadskanaal bestaat 12,5 jaar

Algemeen

STADSKANAAL - Het Parkinson Café Stadskanaal vierde afgelopen donderdag haar 12½-jarig jubileum met de voorstelling ‘Smelt’ van Ernst Daniël Smid en Roán ten Cate. Alle mensen met Parkinson uit de regio waren uitgenodigd in Theater Geert Teis. 

‘Smelt’ is een indrukwekkend verteltheater waarin twee acteurs worstelen met hun leven, hun identiteit en hun carrière. De één (Roán ten Cate, 24 jaar) is net afgestudeerd van de Toneelschool en vastberaden om de wereld te veroveren. De ander (Ernst Daniël Smid, 67 jaar) had die wereld ooit aan zijn voeten liggen, maar met het verstrijken van jaren is zijn glansrijke carrière als een van de grootste operazangers van Europa langzaamaan steeds meer in verval geraakt – evenals zijn eigen lichaam, nadat bij hem een aantal jaar geleden de ziekte van Parkinson werd geconstateerd. De ambassadeur van de Ziekte van Parkinson kon in Geert Teis vele mede-ervaringsdeskundigen ontmoeten. 

Het Parkinson Café Stadskanaal huist normaliter op de donderdagmiddag in de oneven weken in De Spont in Stadskanaal. Men kan er terecht voor allerlei activiteiten en voorlichting speciaal gericht op de Ziekte van Parkinson. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met Ilse Hilde de Jager via 06-36537602 of ih.dejager@welstad.nl.