Een historische dieseltrein op het station in Stadskanaal. (foto: Lars Blaauw)
Een historische dieseltrein op het station in Stadskanaal. (foto: Lars Blaauw)

Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden

Algemeen

STADSKANAAL - Na een lange ‘winterpauze’ is het weer zover: de treinen van Museumspoorlijn STAR gaan weer rijden. 

Tijdens de voorjaarsvakantie rijdt de trein op woensdag 23 en zondag 27 februari weer tussen Stadskanaal en Veendam. De trein vertrekt beide dagen om 10.45 en 14.00 uur vanaf het station in Stadskanaal. Opstappen op andere stations is helaas nog niet mogelijk. Omdat er door de vrijwilligers nog druk gewerkt wordt aan het onderhoud van de stoomlocomotief worden de ritten gereden met een historische diesellocomotief.

Stamppotritten
Eten in de trein was vroeger heel gewoon. Zelfs in Nederland hadden binnenlandse (snel)treinen een restauratierijtuig. Tegenwoordig zie je het alleen nog maar in enkele internationale treinen. Maar ook bij Museumspoorlijn STAR is dat weer mogelijk. Op zondag 20 februari en 6 maart wordt heerlijke stamppot geserveerd tijdens een treinrit tussen Stadskanaal en Veendam. Onderweg is het in de avondschemering genieten van het winterse landschap in de verlichte en verwarmde historische trein. De rit, die ongeveer anderhalf uur duurt, vertrekt rond 17.30 uur vanaf het station in Stadskanaal.

Voor alle ritten geldt dat reserveren voorlopig nog verplicht is. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website www.stadskanaalrail.nl. Reserveren kan ook telefonisch via 0599-65 18 90 (op werkdagen). De huidige coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn nog van toepassing op de geplande ritten. Dat betekent voorlopig ook nog dat bezoekers op het moment van reizen ook in het bezit moeten zijn van een geldig coronatoegangsbewijs.